Снимки

Комплекс за провеждане на стрелби с всякакъв вид огнестрелно оръжие на 50-метров полузакрит коридор, който е собственост на панагюрското предприятие“ ОПТИКС“, бе открит в средногорския град. Лентата на новата инвестиция за близо 1 млн.лв., прерязаха изпълнителният директор на  компанията инж. Иван Чолаков, кметът на община Панагюрище Никола Белишки и областният управител Стефан Мирев.      Стрелбищен комплекс „ОПТИКС“ е дългоочакван проект за екипа на компанията, който ще може да изпитва оптичните си изделия за стратегическия и ловния пазар в новия комплекс. Освен за производствените цели, стрелбището ще бъде отворено за всички, които имат професионален интерес към боравенето със стрелково оръжие, за любители на точните изстрели и всички, които проявяват любопитство към съвременните оптични и стрелкови техники.Зоната на стрелците е отделена от зоната на зрителите, съгласно издадения лиценз на дружеството. Безопасността при стрелби ще бъде гарантирана и обезпечена от инструктор по стрелба.    Атракция ще бъде мултимедийното стрелбище, което ще предоставя възможност за усъвършенстване на уменията по стрелба. 

 

 

Ще представя реалистични ситуации на лов на едър дивеч и птици, тренировъчна стрелба по подвижни и неподвижни виртуални мишени, участие във виртуални тактически мисии. Разполага с две пушки имитатор – болтова карабина и два имитатора на пистолет.  Мултимедийното стрелбище може да бъде използвано за тренировки, усъвършенстване на уменията или просто за забавление със следните модули:реалистични сцени за лов на свине, елени и птици,сцени от дивия запад,спортна стрелба по панички – скийт и трап,модул за трениране бърза /прецизна  стрелба с пистолет. Подходящ за тренировки на полицаи и военни.         Изключително интересна възможност, която мултимедийно стрелбище предоставя на ползвателите, е т. нар. двоен режим. Той позволява съревнование между двама състезатели, стреляйки едновременно на един от изброените модули. Конкурентният инстинкт  добавя сериозна доза адреналин  към преживяването.С новата инвестиция под знака на почти 20-годишната си история площта на компанията се разполага на повече от 84 701 кв. м.   

 

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Една четвърт скок в продажбите на имоти по морето

С една четвърт или с 26% са се увеличили продажбите на имоти в Слънчев бряг и Несебър за една година. Това каза Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties по време на форума „Шумът на парите“. След няколко години спад, има раздвижване, категорична е тя.

Един на четирима гърци бърза да си изплати висящата ипотека

Хиляди гърци са се втурнали към банките, за да погасяват ипотеките си поради страх да не загубят имотите си, съобщава Нюз.ин. Изданието цитира източник от финансово-кредитна институция, който казал, че организираните от властите онлайн търгове за "лоши" платци е накарало мнозина от тях да избързат с плащанията по ипотеките, за да изпреварят наддаванията, на които могат да им бъдат продадени имотите.

ЕК представи доклада за напредъка на държавите от ЕС към еврозоната

Европейската комисия (ЕК) представи днес доклада за напредъка на държавите от ЕС към въвеждане на еврото. Докладът обхваща България, Чехия, Хърватия, Унгария, Полша, Румъния и Швеция. В документа се посочва, че тези държави са постигнали значителна номинална конвергенция, но засега нито една от тях не отговаря на всички условия за присъединяване към еврозоната. България и Хърватия изпълняват всички изисквания за конвергенция, с изключение на изискванията за валутния курс, тъй като не са част от валутния механизъм (ERM II), се допълва в доклада на ЕК.