Снимки

Затворникът от зандана в Пазарджик, който миналата седмица глътна над 10 пирона, вече е и с две нокторезачки в корема. Наред с това Мехмед Михайлов си зашил и устата, но няколко часа по-късно склонил да махне конците. Така лишеният от свобода поставял ултиматуми на затворническата управа, някои от които са да бъде върнат в килия в Пловдив или да гледа телевизор зад решетките.

„Не ми обърнаха внимание, не ми пратиха лекар. Искам да се върна в затвора в Пловдив. Заших си устата, но ги махнах конците. Още съм с болки в корема, но никой не ще нищо да направи. Тука се свивам, като някой умрял. Какво като съм циганин. Циганин съм”, изплака Мехмед, който многократно звъни от стационарния в затвора 034 480 349 на редакционните телефони на Агенция Монитор. Версията на Мехмед, че никой не му бил обърнал внимание, се оказа, че издиша.

Още миналата седмица глътналият пирони Мехмед бил прегледан от екип на „Спешна помощ” и бил откаран до „Спешното отделение“ на МБАЛ Пазарджик. Там бил изследван и прегледан от хирург. Предложена му била операция, но затворникът отказал. Затова бил върнат обратно в затвора в Пазарджик и му била назначена терапия. На следващия ден бил конвоиран и настанен в хирургическото отделение на Специализираната болница за активно лечение на лишени от свобода (СБАЛЛС) при затвора София. Изписан бил оттам, след като отново отказал да бъде опериран. На 15 ноември бил върнат в затвора Пазарджик, съобщиха от Министерството на правосъдието за Агенция Монитор.

Поглъщането на различни предмети с цел изнудване на управата на различни затвори в страната, било запазена марка на Мехмед Михайлов от години. Когато лежал в затвора в Пловдив той глътнал две батерии, тъй като отново бил от нещо недоволен. На 15 ноември, след като се върнал в Пазарджик след лечение в столицата, Мехмед се срещнал с инспектор по социалните дейности. Първо казал, че е добре и иска да работи, но след това размислил и пак поставил ултиматуми. Поискал незабавна среща с началника на затвора в Пазарджик, да бъде върнат в затвора в Пловдив или да отиде в заворите в София или Враца. Поискал също да му бъде поставен служебен телевизор в килията. На социалния инспектор казал, че пак е глътнал метални тела и ще продължи да поглъща каквото му падне, за да му изпълнят исканията. Заради това той пак бил откаран до болница в Пазарджик, където му направили рентген на корема. Снимката потвърдила, че Мехмед е погълнал различни метални предмети, които са в храносмилателния му тракт. Поради това от затвора в Пазарджик отново са изпратили проблемния пандизчия до лечение в затворническата болница в София, където се намира и в момента. По информация от Министерството на правосъдието няма потвърждение, че Мехмед е зашивал устата си. „Лишеният от свобода е настанен в спално помещение, като е взето предвид неговото мнение. Поддържа се нормална за сезона температура”, уточниха от министерството.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Пускат на 22 май движението по локалните платна на Северната тангента

Във вторник (22 май) по обяд ще бъде пуснато движението по северните локални платна на Северната скоростна тангента. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери ремонтите в района. Тя обясни, че е приключил третият етап на локалните платна при Северна скоростна тангента и отбивката при с. Требич.

246 читалища повече за 5 години

С 8 на сто с е увеличил броят на читалищата в България за 5 години, като общо наброяват 3321, сочат данни на НСИ. Пик в развитието на просветната дейност бележи 1965 г., тогава те са били с 1192 повече в сравнение с днес. Читалищната активност е по-силно застъпена в селските райони – 80% от всички 3321 сгради се намират именно там.

Авторът на матурата по БЕЛ изтекъл на 11 май

Авторът на тазгодишната матура се появилаоще на 11 май във фейсбук, въпреки драконовите мерки и фактът, че само един човек знаеше как точно бяха формулирани темите.