Снимки

Google стартира най-интересния си Star Wars проект, до сега.

Компанията представи Lightsaber Escape, което е експеримент със Chrome превръщащ смартфона в лазерен меч с който можете да се биете срещу щурмоваци в браузъра на компютъра.

Отивайки на страницата на Lightsaber Escape на Google следвайте инструкциите на екрана. Трябва да се въвведе съответния URL адрес в браузъра на смартфона и да се калибрира държейки го до екрана.

След калибрирането започва урок, как да се биете срещу Stormtrooper, преди да дойде цяла армия.
Размахвайки телефона по екрана се отблъскват атаките и се нанасят удари на щурмовака с меча, докато се преминава през Star Destroyer.

Проекта е създаден със сътрудничеството между компанията Disney, която е собственик на франчайза на Star Wars и екипът на Google Chrome, не е нужно да се използва Chrome, защото работи с всички мобилни и настолни браузъри. Google също така предлага Star Wars VR за картонените очила за виртуална реалност Google Cardboard.

 

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Merkava Mk 4 Barak използва изкуствен интелект

Израел с интелигентен танк

Merkava Mk 4 Barak използва изкуствен интелект

Израелските отбранителни сили (Israeli Defence Force) въведоха изкуствен интелект (AI) в бронираните бойни машини с най-новия вариант на своя основния боен танк.

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Роботи създават шедьоври на изкуството

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Конкурсът по изобразително изкуство за роботи, Robot Art представлява забележителна комбинация от изкуство и технология, предизвикваща инженери да създават роботизирани системи, които изработват произведения на изкуството, използвайки четки и бои.

Двигателите на Rolls-Royce ще се поправят сами

Роботи за инспекция и поправка на самолетни двигатели

Двигателите на Rolls-Royce ще се поправят сами

Самолетните двигатели са сложни машини с много, труднодостъпни места, а за да работят добре, се изисква много време и поддръжка. В бъдеще, Rolls-Royce иска, тези задачи да може да бъдат изпълнявани от различни видове роботи, които да обикалят и преглеждат тези части на самолета и бързо да отстраняват проблемите още в зародиш.