Снимки

„Досегашният ми опит ме е научил, че активният диалог с потребителите ни прави по-добри, а това е от полза за всички“, това каза по време на официалната церемония по приемането на поста служебният министър на енергетиката Николай Павлов.

„Осъзнавам отговорността да поема поста министър на енергетиката и основната цел на моята работа ще бъде запазване на енергийната стабилност на страната и нормално функциониране на сектора. Ще продължим либерализацията”, добави той обеща публично обсъждане на модела за пълното освобождаване на пазара. Преди това предшественичката му на поста му предаде доклада на Световната банка за либерализация на електроенергийния пазар.

„Ще работим за диверсификация на маршрутите на газ. Пряк свидетел съм на резултатите и постигнатото. Ще го продължим, така че следващото правителство да има над какво да надгражда. Ще има приемственост на екипите , на поста си остава изпълнителният директор на БЕХ Петьо Иванов и шефовете на държавните енергийни дружества”, заяви още Павлов.

„Следващата седмица ще има зам.-енергиен министър, който разбира от ток”, увери Павлов. Нямам никакви тревоги за сигурността електроенергийната система, добави той, каза Павлов.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Проверяват всяка година качеството на хотелите и кръчмите

Хотелите и кръчмите, които притежават етикет за качество, ще бъдат подложени на ежегодни проверки. Това предвиждат новите промени в Закона за туризма, публикувани за обществено обсъждане. Предложението идва по-малко от месец след обнародването на последните приети корекции в същия нормативен документ.

ЕК задължи „Газпром“ да позволи конкуренти цени за Централна и Източна Европа

Европейската комисия прие решение, с което налага на „Газпром“ редица задължения, с които се отстраняват изразените от Комисията опасения по отношение на конкуренцията и се позволява свободният пренос на газ на конкурентни цени на пазарите на газ в Централна и Източна Европа в полза на европейските потребители и предприятия, съобщиха от ЕК.

България свободна от класическата чума по свинете

Световната организация за здравеопазване на животните (OIE) официално призна България като държава, „свободна от класическа чума по свинете“. Това става по време на Генералната сесия на организацията, която се провежда тази седмица в Париж, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).