Снимки

Фабриката за фалшиви новини блесна с поредната лъжа по адрес на Делян Пеевски, че има нещо общо с кандидатурата на Пламен Георгиев за шеф на Комисия Антикорупция. Пеевски не е сред вносителите на номинацията на Георгиев, той е кандидатура на ГЕРБ и ОП. „Медиапул” на бившата говорителка на Костов Стояна Георгиева, обаче в пряк текст демонстрира, че изработва фалшиви новини по поръчка на собственика на кръга „Капитал” Иво Прокопиев. Поводът бе изслушването на двамата номинирани за шеф на новата комисия „Антикорупция”. Георгиев като шеф на комисията за конфискация (КОНПИ) наложи запор на активи за 200 млн. лв. на Прокопиев. съответно „Медиапул” завъртя тлъстата лъжа, че акцията на КОНПИ „била по поръчка на Пеевски”. Тоест олигархът, чиято медия поне по документи е конкурентна на „Медиапул”, бил честен милионер, когото лошият Пеевски атакувал чрез шефа на КОНПИ. Георгиев няма как да не е лош за Прокопиев, след като му е запорирал 200 млн. лв. активи. Още една камара престъпници, чието имане КОНПИ отне, смятат шефа на органа за лош. Защо обаче е лош Делян Пеевски за олигарси като Прокопиев? Причината е, че медиите от издателската група на Пеевски „Телеграф”, „Монитор”, „Политика” и Агенция Монитор от години разкриваме далаверите му и разобличаваме фалшивите новини, които „Капитал” и присъдружните им сайтове като „Медиапул” непрестанно тиражират. Пеевски е лош, защото предложи спиране на вторичния грабеж на активи на КТБ, който побратимът на Прокопиев – Цветан Василев, извършва и до момента. Пеевски е лош за олигарси като Прокопиев, Огнян Донев, Сашо Дончев и Цветан Василев, тъй като предложи законови промени за прозрачност при финансирането на медии, а чрез тях ще лъсне, че тази задкулисна шайка издържа Фабриката за фалшиви новини на непазарен принцип. Пеевски е много лош и за самия Костов и олигарсите, които създаде, подавайки им ценни държавни активи чрез престъпната приватизация, която проведе като премиер. Сред тези престъпни сделки е и „Каолин”, която Прокопиев скандално открадна от държавата по модела РМД. Именно заради нея КОНПИ счете, че олигархът е забогатял незаконно, и поиска запор на негови активи. Запор за 200 млн. лв., които съдът на две инстанции потвърди. В желанието си да обслужат своя благодетел „Медиапул” дори намалиха от сърце сумата на запора, като скриха едни 14 млн. лв. несъответствие в доходите на Прокопиев като физическо лице и още един 16 млн. лв. печалби от експлоатацията на незаконно придобития за 150 млн. лв. „Каолин”.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

В рамките на няколко дни вестникът се самоопроверга с две взаимоизключващи се опорки

Пропагандата на в. „Сега“ и раздвоението на личността

В рамките на няколко дни вестникът се самоопроверга с две взаимоизключващи се опорки

„Шизофренията е психическо разстройство, характеризиращо се с нарушение на мисловните процеси и най-често проявяващо се със слухови халюцинации, параноични или фантасмагорични налудности“, гласи определението за това специфично ментално състояние, дадено в „Уикипедия“

Фабриката в безтегловност, активира и Пирински

Фабриката за фалшиви новини изпадна в безтегловност, незнаейки какви нови фейкове да бълва срещу депутата и наш издател Делян Пеевски. Затова активира сравнително вехто лице да повтаря опорките й. Става въпрос за евродепутата Георги Пирински, който от няколко дни се изявява активно както от парламентарната трибуна, така и по медии, а в неделя директно ръсеше фалшиви новини от ефира на БНР.

Тя граници няма - особено, когато върви с етикет

Приватизационна наглост по капиталски

Тя граници няма - особено, когато върви с етикет "Капитал"

- Какво е наглост?
- Да бутнеш баба си по стълбите и да я питаш къде отива, гласи един брадясал, но златен виц.

В икономически план обаче наглост е да станеш милионер от бандитска приватизация.