Снимки

Побратименият с Варна германски град Рощок търси семейна двойка от морската столица, която е сключила брак на 24 юни. Това е датата, на която преди 800 години е основан германският град. Семейството ще бъде част от кампанията Кажи „Да“ на Рощок, която се организира по повод кръглата годишнина на града. Идеята е да бъдат събрани семейни двойки от всички побратимени градове, които ще подновят обетите си на 24 юни, като събитието ще бъде част от богатата празнична програма на Рощок.

Кандидатите от Варна трябва да попълнят формуляр, прикачен на internationalvarna@abv.bg до 20 март. Първата двойка, която подаде информацията, ще посети Рощок от 22 до 25 юни. Германският град поема разходите за хотел в периода на престоя, храна и трансфер до курортното градче Варнемюнде. Разходите за път от Варна до Рощок и обратно са за сметка на двойката. За повече информация е обявен и телелефон 052 820 308.

Варна и Рощок са побратимени от 52 години. През последните години двустранното сътрудничество е много активно, като двата града са в партньорски отношения за редица проекти, свързани с развитието на ветроходните спортове, образование, култура и туризъм.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Руските връзки на Цветан Василев се подават от трезора на КТБ

Дебелите руски връзки на Цветан Василев изскочиха и от свидетелските показания по делото за източване на КТБ. Дори флагманът на координираната от олигарха Иво Прокопиев Фабрика за фалшиви новини „Капитал“ не успя да ги прикрие, а напротив – погрешка ги освети. Именно „Капитал“ в последния си брой за пореден път се опита да отклони вниманието на обществото с манипулативна публикация, базирана на свидетелски показания по делото за източването на КТБ.

Взимат на мушка черешовото топче и хайдушките пушки

Историческите възстановки на героични събития от миналото са не само атракция за публиката и силен коз в патриотичното възпитание на младите, но и източник на приходи от културен туризъм. Местните управи помагат финансово за провеждане на проявите, защото те са реклама за общините и събират много туристи не само от България.

Гимназии и бизнесът разработват учебни планове

Учебни планове и програми по специалности в 40 професионални направления започват да разработват екипи от водещи професионални гимназии от цялата страна в партньорство с представители на бизнеса и висшите училища. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на дискусия за повишаване на образователната продукция в рамките на икономическия форум в Пловдив.