0

Ч есто ни се иска да имаме не само домашен любимец, но и доверен помощник, който да охранява дома ни. Важно е, когато не сме вкъщи да знаем, че има някой, който се грижи за него и го пази. Ето и кои са най-добрите породи кучета, които със сигурност биха пазили дома ни.

Често ни се иска да имаме не само домашен любимец, но и доверен помощник, който да охранява дома ни. Важно е, когато не сме вкъщи да знаем, че има някой, който се грижи за него и го пази. Ето и кои са най-добрите породи кучета, които със сигурност биха пазили дома ни.

Стафордширски бултериер

Не всеки има място за голямо животно в дома си, но това не означава, че няма нужда от мощно куче пазач. Стафордширските бултериери са мускулести, смели и бойци по природа, особено, когато се налага.

Ротвайлер

Ротвайлерът е нежен и любвеобилен към собствениците си, но когато става въпрос за непознати, той е истинско куче пазач, което знае как да изплаши натрапниците. За тази порода е важно да общуват с други хора и кучета, както и да бъдат водени на класове за обучение.

Немска овчарка

Една от най-често срещаните породи кучета, които се използват в полицията, но и като домашни любимци. Те са изключително лоялни към собствениците си и създават здрава връзка с тях. Що се отнася до натрапниците, немската овчарка със сигурност ще защити дома ви.

Доберман

Доберманите са бързи, силни и смели, което ги прави идеалните пазачи на дома ви. Изискват сериозна подготовка и упражнения, за да можете да ги разхождате в парка заедно с приятелите си.

Кавказка овчарка

Могат да изглеждат пухкави и мили, но не ги подценявайте, тези масивни кучета знаят как да реагират, ако усетят заплаха за дома или членовете на вашето семейство. Кавказките овчарски кучета са идеални, ако имате деца или други животни, защото те обичат семейството си и се грижат за него.

Булмастиф

Булмастифът е кръстоска между булдог и мастиф. Тези големи и мускулести кучета е най-добре да бъдат държани в къщи с оградени дворове, за да се избегнат конфликтни ситуации с други хора и животни. Те са чудесен спътник за разходки, но не и ако решите да бягате.

Австралийска овчарка

Средно големи, много красиви и смели, австралийските овчарки са чудесен домашен любимец за всяко семейство. Тези кучета са родени пастири и при всяка възможност ще подредят останалите животни в двора.

Източник: vesti.bg