Снимки

 

Специално звено към транспортното министерство занапред ще разследва тежките жп  произшествия. Това предвиждат промените в Закона за железопътния транспорт, които депутатите приеха на второ четене. Така управителите на железопътните предприятия, които са отговорни за поддръжката на превозните средства, както и Изпълнителна агенция „Железопътна администрация“ трябва да предоставят  звеното достъп до всякаква информация,в това число и записи

Всички останали инциденти, ще се разследват от „управителя на железопътна инфраструктура и железопътните предприятия”, е записано в закона. Досега това бе задължение на Агенция „Железопътна администрация“. Вместо регистър на произшествията, занапред управителите ще правят годишни доклади със статистически данни за показателите за безопасност, самите инциденти и какви предпоставки има за нови инциденти. За сметка на това Агенция "Железопътна администрация" ще упражнява контрол върху дейността по разследването на инцидентите. .

Всички произшествия, чието разследване не е приключило, ще се довършат по стария ред.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Деца с дълги коси аут от водните пързалки

Деца с дълги или неприбрани в гумени шапки коси не бива да бъдат допускани да ползват водните и другите атракциони по морето. Това информираха от Комисия за защита потребителите (КЗП). От там уточниха, че при неспазване на това изискване има повишен риск от нараняване на децата.

Подозират Лозан в натиск на съдии

Нов скандал с подозрения за натиск върху магистрати от страна на шефа на КВС Лозан Панов се развихри на заседанието на Висшия съдебен съвет във вторник.