Снимки

Върховният касационен съд е отменил присъда за подкуп на Апелативния съд във Велико Търново срещу бившия зам.-кмет на Плевен Алексей Зелов и делото ще се гледа отново на 12 септември от друг състав.
Със своя присъда от 17 февруари м. г. Окръжният съд в Плевен е признал Зелов за невинен. Той бе изправен на подсъдимата скамейка с обвинение, че през април 2014 г. в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – заместник кмет на Община Плевен, с ресор "Финанси", е поискал подкуп. Зам.-кметът обявил 10%, за да привдижи плащане на 40 000 лева от общината към търговско дружество.  На 22 април Зелов получил  сумата от 4000 лева от управителя  на търговско дружество “Пауер Инженеринг” ООД С.Х.Р. Зам.-кметът взел банкнотите  в кабинета си, заради това, че осигурил своевременно и по-бързо подписване и изплащане на платнежните нареждания от съответните длъжностни лица от общинската администрация, по фактури на обща стойност 40 000 лева за поддръжка и ремонт на обществено осветление на територията на Община Плевен от 18 януари 2011 г.
Със своя присъда от 17 февруари м. г. Окръжният съд в Плевен е признал Зелов за невинен. Срещу  решението бил подаден протест от Софийска градска прокуратура. Апелативният съд във Велико Търново признал подсъдимия Алексей Зелов за виновен. Осъдил го на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода, които да изтърпи при общ режим, както и да заплати 8000 лева глоба в полза на държавата. Със същата присъда Зелов е лишен и от право да заема ръководни длъжности в администрацията на държавни и общински учреждения за срок от 4 години.
Срещу решението на търновските магистрати били подадени касационна жалба от подсъдимия и касационен протест от Апелативна прокуратура. По тях заседавал Върховния касационен съд, който на 7 юни 2016 отменил присъдата, заради процесуални нарушения.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Откриха изчезналата полякиня обесена

41-годишната полякиня Александра Барбара Фулара, която изчезна мистериозно от хотелската си стая, е намерена  мъртва. Тя е била открита случайно от летовници, които излезли на разходка в гората край бившия къмпинг “Европа“ до Поморие.

Изнасяме скиминги за четири континента

Произведени в България скимиращи устройства, с които се източват кредитни карти, са залавяни на четири континента по света. Това показват данните от чуждестранните служби, които работят с родното МВР и разузнаване.

Заловиха убиеца на инвалид в Тополовград

Жестокото убийство на 69-годишен самотно живеещ инвалид шокира Тополовград. За часове криминалистите от Хасково успяха да разкрият и задържат убиеца, който вече е в ареста за 72 часа.