Снимки

Освен състезанията и производството на спортни коли от висок клас за хората с възможности, има и други области в които работи подразделението на McLaren, Applied Technologies. Компанията разработваща технологии и дизайн наскоро получи задача да създаде нов тип броня за тяло, която да предпази неизвестен милиардер от увреждане на крехкият му гръден кош след операцията. Резултатът е Invincible shield.

„Когато получихме кратка информация от клиента, нямахме предвид конкретно решение. И това всъщност беше от полза, защото даде на целия екип свободата да проучи всички проблеми и да разбере всяко ограничение”. казва Дан Тоун водещ проекта.


Първоначалните срещи между клиента, чиято самоличност остава загадка, и McLaren са били използвани за определяне на целите на бронята, като това да може да бъде носена всеки ден, дискретно под ризата Идеята била, не да превръща носещият я в Iron Man, а да предпазва жизненоважни органи, като сърцето и белите дробове, без натиск, както крехкия гръден кош не може.


Освен цялостно 3D сканиране на тялото на милиардера, екипът на McLaren си е сътрудничил с лекар, за да разбере по-добре каква защита трябва да осигурява бронята. Завършеният модел е ​​излят перфектно, по тялото на собственика, изграден от композитни материали комбинирани и гел в гръдната част, предназначена безопасно да поема всякакви удари. Вместо да се разклаща, и потенциално да нарани отслабените ребра и уязвимите вътрешности на потребителя, бронята е предназначена да разсейва раздрусвания или удари с лактите.
Тази защита на органите, която обгръща тялото, е благодарение на умната комбинация от материали, използвани от McLaren. Освен въглеродните влакна, Invincible shield е изграден с комбинация от влакна Dyneema, които често се използват в конвенционалните бронежилетки, и Zylon, използван във F1. Сместа била подобрена чрез компютърни симулации, преди да бъде изпробвана в лабораториите за катастрофи на отбора от Formula1.

„От дигиталната терапевтика до персоналните програми за постижения в областта на човешкото здраве и специализираните медицински изделия, нашата цел е да внедрим решения за здравеопазване, които могат да бъдат адаптирани към отделните пациенти”, казва д-р Адам Хил, главен медицински директор в McLaren Applied Technologies. „Общата нишка във всички наши проекти са данните. Използваме данните, за да изградим цифрова картина на това как пациентът се представя или възстановява, а след това създаваме решения или в случая устройства, които да помогнат на нашите клиенти.”
Като се има предвид, че това не е продукт, насочен към широката общественост, няма информация за цена.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

iOS 12 и Android P с нови инструменти срещу пристрастяването

Как ще намалят зависимостта към смартфона

iOS 12 и Android P с нови инструменти срещу пристрастяването

Забелязват се сходства, между предстоящите iOS 12 и Android P актуализации, като това са нови инструменти за ограничаване на нарастващата зависимост на потребителите от техните смартфони. Ето как големите компании в света на мобилните технологии ще се опитат да накарат потребителите да прекарват по-малко време, вторачени в дисплея на мобилния си телефон.

Solo изминава 160 км и е на цена от $15.000

Триколесен електромобил на достъпна цена

Solo изминава 160 км и е на цена от $15.000

Electra Meccanica стартира производството на електрическите си триколесни електромобили с цена от $ 15.000. Първият електромобил Solo слезе от поточната линията в ново производствено съоръжение, което ще произведе 75.000 едноместни електромобила, през следващите три години.

Spectral CT използва чип разработен за CERN

Рентген с цветни изображения за по-добра диагностика

Spectral CT използва чип разработен за CERN

Медицинските рентгенови снимки, все още са в ерата на черно-белите, неми филми. Разбира се, контрастът помага на лекарите да открият счупвания и фрактури на костите, но по-детайлни изображения биха могли да помогнат за откриването на други проблеми.