Снимки

Бягащите пътеки са удобен начин да се гарантира провеждането на ежедневната тренировка, независимо дали вали сняг, дъжд или пече слънце, но те са големи, обемисти и тежки устройства, което ги прави неподходящи за всеки дом. Mini Walk от китайския специалист за уреди за упражнения IPO Sports служи като елегантна бягаща пътечка, достатъчно компактна дори за малки апартаменти, като след ежедневните тренировки може да бъде поставена под леглото или в килера.

Типичната бягаща пътека е тежка комбинация от каучукова основа за ходене с рамка за поставяне на ръцете и голям цифров дисплей. Дори и сгъваемите бягащи пътеки са големи, тежки и трудни за употреба, което ги прави неудобни за използване у дома.
С Mini Walk, IPO Sports напълно преосмисля формата на бягащата пътека превръщайки я в леко и лесно за работа устройство. Използвайки дизайнерски форми от съвременните мобилни телефони, като отправна точка, бягащата пътека до най-елементарната и най-основна форма, тънка стилна подложка за ходене с вграден цифров дисплей, без нужда от горна рамка за ръцете или голям компютър.


Всъщност повърхността на Mini Walk е само на 4,7 до 9 см от земята, в зависимост от това къде се мери. Цялото шаси е с дължина 140 см, осигурявайки повърхност за тичане с размери 120 x 46 см.
Предимствата на Mini Walk са ясни. Вместо да е необходимо специалното пространство заемано от традиционната бягаща пътека, Mini Walk заема пространство само когато се използва, като след това може да се прибере под леглото, в килера, зад дивана или на друго място, където обикновена бягаща пътека никога няма да може. С тегло от 25 кг Mini Walk е достатъчно лек, за да може да се мести от един човек.


Намаляването на размерите на бягащата пътека толкова драматично не е било лесно. Според IPO, екип от пет инженери са работили близо три години, за да преодолеят стотици технически предизвикателства. Компанията казва, че Mini Walk е първата бягаща пътека, която не използва заварки, като алуминиевата композитна здрава конструкция, включва само 22 компонента.
Без контролен екран, тичането на Mini Walk, разбира се, ще бъде различно от това на другите бягащи пътеки. Mini Walk използва система от инфрачервени сензори за регулиране на скоростта.


Засича кога бегачът е стъпил на пътеката и пуска двигателя. Разделянето на пътеката на три зони осигурява бърза зона в предната част, зона за постоянна скорост в средата и бавна зона в задната част. Докато дисплея отгоре осигурява ясни показатели.
Mini Walk спечели златна награда на скорошното спортно изложение ISPO в Мюнхен, където бе обявена цена от  € 200.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Имота се намира на върха на оптично влакно

Нанофабрика изгради най-малката къща

Имота се намира на върха на оптично влакно

Малките къщи, добиват все по-голяма популярност. За да демонстрират възможностите на нова нанороботизирана система, френски учени изградиха микро къща на раздвоения край на оптично влакно.

Газ поддържа мотоциклета в траектория

Система на Bosch прави мотоциклетите по-безопасни

Газ поддържа мотоциклета в траектория

Производителите на мотоциклети се стремят да ги направят колкото е възможно по-безопасни и обикновено за това се грижи електроника, като контрола на сцеплението, ABS в завой и електронното окачване.

Устройството изгражда обекти без нагряване

Заработи най-големия 3D принтер

Устройството изгражда обекти без нагряване

Австралийската компания Titomic представи най-големият 3D принтер за метал, в света, в напълно автоматизираното си съоръжение в Мелбърн.