Комисията за защита на конкуренцията санкционира „Аутолидер България“ ЕООД за извършено нарушение по чл. 35, ал. 1 от ЗЗК. Нарушението се изразява в имитация на външен вид на таксиметровите автомобили на „Такси-С-Експрес” АД при предоставяне на услугата таксиметров превоз на пътници.

Комисията установи, че „Аутолидер България“ ЕООД поставя на таксиметровите си автомобили стикери с изображения, които са изключително сходни с тези на „Такси-С-Експрес” АД, което дружество (подател на искането) е дългогодишен участник на пазара на таксиметрови услуги в гр. София. Сходният външен вид на такситата на „Аутолидер България“ ЕООД може да въведе в заблуждение потребителите относно реалния превозвач и да увреди интересите на конкурента „Такси-С-Експрес” АД.

С решението Комисията постановява прекратяване на нарушението, което подлежи на незабавно изпълнение, и възлага на „Аутолидер България“ ЕООД направените в производството разноски.

Пълния текст на решението е достъпен в електронния регистър на КЗК на интернет адрес:  http://reg.cpc.bg/Dossier.aspx?DossID=300050956

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Британците заделят средно 2272 евро за лятната си ваканция

65% от жителите на Дания страна планират да заминат на ваканция това лято, а след тях се нареждат италианците и испанците (64%), португалците (59%) и британците (58%). Само 51 на сто от французите смятат да заминат във ваканция през лятото, като изпреварват единствено германците, едва половината от които планират летен отдих.

Разликите в бюджета не са свързани с различния стандарт на живот в европейските страни.

Египет очаква през юли нови $2 млрд. от МВФ

Нов транш в размер на 2 млрд. долара от 12-милиардния кредит, одобрен МВФ очаква през юли Египет, сочи съобщение от финансовото министерство, цитирано от „Прайм“.