Снимки

Щети за стотици хиляди левове са нанесли вандали на пътническите влакове на БДЖ. От началото на годината досега те възлизат на 300 хил. лв., съобщиха от дружеството за „Монитор“.

Тенденцията компанията с всяка изминала година да търпи все повече загуби от посегателства се затвърждава и през тази година. За сравнение за цялата 2016 г. те са били 245 хил. лв.

Основните типове злонамерени действия са поставяне на препятствия пред влаковете, замеряне им с камъни, както и произшествия на прелезите, уточниха от държавните железници. Регистрираните атаки с камъни срещу подвижния състав на компанията най-често са в района на гара Кюстендил, между гарите Захарна фабрика и Горна баня, както и в районите на гарите Казанлък и Нова Загора.

Припомняме, че последният инцидент беше само преди дни, когато вандали нападнаха дизелов влак в участъка между Копиловци и Кюстендил. Резултатът бяха счупени пет странични стъкла на мотрисата.

Компанията подава информация до органите на реда, но не разполагат с данни за резултатите от извършените разследвания. Усилията на превозвача са насочени основно към кампании за разясняване на опасностите от подобни действия с деца в рисковите райони.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

ЕК поиска Airbnb да работи по европейските правила

Европейската комисия и органите за защита на потребителите от ЕС призовават Airbnb да приведе общите си условия в съответствие с правилата на ЕС за защита на потребителите и да осигури прозрачност при представянето на цените, съобщиха от ЕК.

6 455 684 лева постъпиха по набирателната сметка на агенцията

Близо 6,5 млн. лева от просрочени задължения събра НАП Добрич

6 455 684 лева постъпиха по набирателната сметка на агенцията

6 455 684 лева просрочени данъчни и осигурителни задължения постъпиха по набирателната сметка на НАП Добрич до средата на юли, след предприети действия от публичните изпълнители в местния офис на приходната агенция.