Снимки

С около 50% са се увеличили китайските туристи у нас през 2017 г., което означава, че общият брой на китайците посетили родината ни е 19 хил. Това заяви посланикът на Китай в България Н.Пр. Джан Хайджоу по време на срещата на министрите на туризма в рамките на българското европредседателство.

Той цитира проучване от 2016 г., според което от 100 китайски 30 имат желание да посетят Европа, като европейските градове са сред петте най-желани туристически дестинации. „Китай е най-големият потребител на туристически услуги и най-големият източник на туристи. В Китай туризмът се превърна в стратегическа движеща сила за икономическото преструктуриране и растеж“, каза Хайджоу.

По думите му през миналата година 129 млн. китайци са пътували в чужбина. Той побърза да спомене, че Китай е цивилизация на 5 хил. години и има много туристически обекти, които също привличат голям брой туристи от цял свят.

Посланикът обаче обърна внимание на факта, че популярността на България в Китай не е достатъчна. „България дори не е толкова позната, колкото е Мавриций. И поради липсата на информация не са много китайците, които се възползват от предимствата на българския туризъм“, каза още посланикът.

Мартин Захариев, директор на Националния борд по туризъм заяви, че обикновено китайците пътуват по групи, като се интересуват основно от културен и исторически туризъм, но и често идват в Европа за да пазаруват от известните европейски брандове. По думите му те се опитват да посетят възможно най-много странни в рамките на едно посещение до Европа, като отделят по 2-3 дни на всяка страна.

Според експерта визите остават много сериозно предизвикателство за гражданите на Китай. Освен това плащането с мобилен телефон също стопира китайците. Те били свикнали да сканират баркода на стоката с телефона и всичко да е платено, разясни още Захариев. За да идват повече китайци е нужно да бъдат създадени и повече преки полети, както и да се обърне внимание на цифровизацията.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Фирми с бонуси срещу ЕГН-то

Фирми заливат електронните пощи на свои потенциални клиенти и контрагенти с мейли. Магазини за дрехи, техника, банки и туроператори са подели акция преди 25 май с предложения за участие в томболи и отстъпки само и само да се съгласим да получаваме оферти и след влизането на новия регламент за защита на личните данни (GDPR). В противен случай фирмите ще трябва да спрат да ползват данните ни, да ги заличат цялостно или частично, както и преноса им.

България продължава да покрива числовите критерии за членство в еврозоната

В Конвергентните доклади, които оценяват готовността на държавите за членство в еврозоната, България продължава устойчиво да покрива четирите числови критерия за членство, а именно тези за ценова стабилност (инфлация), стабилност на публичните финанси (бюджетно салдо и държавен дълг) и за дългосрочния лихвен процент. 

70 млн. лева получават биопроизводителите

60-70 млн. лева се очаква да получат биопроизводителите в седмицата от 3 до 8 юни. През юни и юли пък ще бъде готов регистърът, в който контролиращите лица да въвеждат онлайн информацията за всеки един от над 8000 биопроизводители. Това съобщи земеделският министър Румен Порожанов по време на фермерския пазар с продукти, произведени в зоните от „Натура 2000“. Заедно с министър Порожанов беше и министърът на околната среда и водите Нено Димов. Двамата министри разгледаха продукцията на земеделците и поздравиха всеки един от тях.