Снимки

За да бъде наистина от полза, технологията за безжично зареждане трябва да преодолее ограничението, зареждането на устройствата да се осъществява посредством зареждащи повърхности, за да може енергията да се предава в цялото помещение.

Energous разработва технология, която може да прави точно това, а сега Федералната комисия по комуникациите (FCC) на САЩ одобрила за продажба предавателя WattUp Mid Field, който може да зарежда устройства на няколко метра около него.
Теоретично, безжичното зареждане има потенциала да се превърне в нов стандарт, по същия начин, както Wi-Fi до голяма степен надмина Ethernet кабелите. Но за да стане това, технологията трябва да бъде също толкова универсална, както Wi-Fi, позволявайки на устройствата да се зареждат където и да се намират в дадено помещение и докато се използват. В бъдеще може да изчезне безпокойството за заряда на батерията, от което всички страдат, тъй като устройства ще може да бъдат постоянно зареждани, през целия ден. Технологията за безжично зареждане за помещения, все още е до голяма степен експериментална.

За да влезе в масова употреба, безжичното зареждане трябва да се справи с проблема за безопасността. Системите с по-дълъг обхват като WattUp използват радиочестотна (RF) енергия, която може да бъде вредна за хората при много висок интензитет като микровълни и има потенциал да нарушава други радиосигнали. Тези безжични системи за зареждане обаче използват ниско ниво на радиочестотна енергия, като излъчваната от мобилните телефони или Wi-Fi предаватели, която обикновено се счита за безопасна, но факт е, че не беше официално одобрена.

След няколко месеца тестване, системата на Energous, WattUp е сертифицирана от FCC, отговаряйки на изискванията за безопасност на потребителите и регулаторни изисквания за индустриално, научно и медицинско оборудване, които отнасят и за някои специални потребителски продукти като микровълнови фурни. Това позволява на системата да излъчва радиация с по-висока мощност от тези на потребителската електроника.
WattUp Mid Field може да зарежда устройства чрез изпращане на фокусирани лъчи на RF енергия до устройства на разстояние до 90 см. С този обхват WattUp е проектиран да се използва за настолни компютри или в автомобили, за да зарежда телефони, слушалки, клавиатури и мишки. Предавателите могат да бъдат самостоятелни устройства или да бъдат интегрирани в съществуващи електронни уреди, като телевизори или хладилници. WattUp е в средата на моделната линия, а устройството Near Field е базовия модел, който се включва в контакти като обикновените зарядни повърхности. По-високият клас, Far Field WattUp ще се позволява зареждането на устройства в цялото помещение на разстояние до 4.6 м, но все още не е получило одобрение от FCC.
Energous ще демонстрира най-новата си технология WattUp на CES 2018.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

BlackFly излита вертикално и без разрешително

НЛО или лично въздушно превозно средство

BlackFly излита вертикално и без разрешително

Авиационната компания Opener Inc. представи новия си едноместен самолет BlackFly, който е Персонално въздушно превозно средство (Personal Aerial Vehicle) и първият в света ултра лек, изцяло електрически самолет с вертикално излитане и кацане (VTOL).

iOS 12 и Android P с нови инструменти срещу пристрастяването

Как ще намалят зависимостта към смартфона

iOS 12 и Android P с нови инструменти срещу пристрастяването

Забелязват се сходства, между предстоящите iOS 12 и Android P актуализации, като това са нови инструменти за ограничаване на нарастващата зависимост на потребителите от техните смартфони. Ето как големите компании в света на мобилните технологии ще се опитат да накарат потребителите да прекарват по-малко време, вторачени в дисплея на мобилния си телефон.

Solo изминава 160 км и е на цена от $15.000

Триколесен електромобил на достъпна цена

Solo изминава 160 км и е на цена от $15.000

Electra Meccanica стартира производството на електрическите си триколесни електромобили с цена от $ 15.000. Първият електромобил Solo слезе от поточната линията в ново производствено съоръжение, което ще произведе 75.000 едноместни електромобила, през следващите три години.