Снимки

Родители на деца с увреждания, които посещават Дневния център „ Вяра, Надежда , Любов“ в Пазарджик ще протестират, несъгласни с управлението на социалното заведение, възложено на фондация „ Социални практики в общността“. Към недоволните ще се присъединят и работещите в центъра. Като мотиви за мирния протест се сочат незачитане от неправителствената организация на интересите на децата и техните родители, това, че управлението е поверено на хора без никакъв опит в работата с деца със специални образователни потребности, няма прозрачност за харчене на финансовите средства и др. Посочени са и трудово-правни проблеми- неспазване на колективния договор, неспазване на срокове за издължаване на възнаграждения, отказ за авансови плащания. „Вяра, Надежда и Любов“ е първата в България институция за деца с увреждания с 25-годишна история, припомнят недоволните в писмото, разпратено до медиите. Услугата е създадена по инициатива на родители, учредили Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения (БАЛИЗ). Управляващата сега организация обаче пренебрегва родителското мнение и зачерква историята на центъра. Несъгласните с политиката на НПО-то, спечелило конкурс преди 3 месеца, не искат то да управлява социалната услуга и за това са уведомили общината.

 

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Клошарите хукнаха на работа

Уличните събирачи в София, по-известни като клошари, масово работят. Това сочат данни представени от инициативата „Визия за София“. „Общото възприятие е, че това са бездомни хора, често етнически роми, които имат доходи под минималните за страната, но то не отразява напълно реалността. Не всички събирачи на отпадъци са клошари, и определено не всички са етнически роми“, посочват от инициативата.

София търси заместител на Бронзовата къща

На мястото на Бронзовата къща, издигната върху площадката на бившия мавзолей в София, ще бъдат представяни и други временни художествени инсталации. Това стана ясно след като комисията по култура и образование към Столичния общински съвет (СОС) одобри програма „Навън“, с която се цели съвременното изкуство да стане част от градската среда.