Снимки

Учени от университета в Токио са постигнали невероятен напредък в областта на 3D мапинг проекциите в реално време, създавайки нова система, която може да симулира начина, по който светлината се отразява от несъществуваща триизмерна структура. Резултатът е зашеметяващо реалистични динамични прожекции, които водят началото на ново цифрово изкуство.

Екипът от лабораторията Ishikawa Watanabe работи от години, за да разработи всички отделни компоненти, които съставляват тази забележителна система. Първо, е трябвало да се създаде високоскоростен проектор, който да позволява прожектирането на 8-битови нива на изображения с 1000 кадъра в секунда.


Разработена е 3D система за проследяване на движението, използваща 10 камери, способни да отчитат движението на предмети с висока скорост и да разпознават степента на грануларна деформация на мапираните обекти. Ранен пример на системата бе използван за проектиране на изображение върху тениска. Прожекцията разпознава, кога тъканта бива опъвана и може да направи корекции в реално време, за да изглежда, сякаш проектираното изображение действително е било отпечатано върху дрехата.


Най-новата версия на тази технология прави илюзията още по-голяма, добавяйки триизмерен елемент отразяващ светлината, правещ проекцията да изглежда като истински 3D обект. Това позволява проектирането на разнообразни текстури, отговарящи на движението на тялото в реално време.

Само преди година екипът от Ishikawa Watanabe Laboratory, в сътрудничество с японския художник Nobumichi Asai създадоха инсталацията за проекции върху лице, наречена INORI.

Това беше демонстрация на тази мапинг технология за високоскоростна проекция, като сега екипът я е развил още повече, включвайки малки динамични отражения на светлината, които премахват границата между  реалното и нереалното.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

iOS 12 и Android P с нови инструменти срещу пристрастяването

Как ще намалят зависимостта към смартфона

iOS 12 и Android P с нови инструменти срещу пристрастяването

Забелязват се сходства, между предстоящите iOS 12 и Android P актуализации, като това са нови инструменти за ограничаване на нарастващата зависимост на потребителите от техните смартфони. Ето как големите компании в света на мобилните технологии ще се опитат да накарат потребителите да прекарват по-малко време, вторачени в дисплея на мобилния си телефон.

Solo изминава 160 км и е на цена от $15.000

Триколесен електромобил на достъпна цена

Solo изминава 160 км и е на цена от $15.000

Electra Meccanica стартира производството на електрическите си триколесни електромобили с цена от $ 15.000. Първият електромобил Solo слезе от поточната линията в ново производствено съоръжение, което ще произведе 75.000 едноместни електромобила, през следващите три години.

Spectral CT използва чип разработен за CERN

Рентген с цветни изображения за по-добра диагностика

Spectral CT използва чип разработен за CERN

Медицинските рентгенови снимки, все още са в ерата на черно-белите, неми филми. Разбира се, контрастът помага на лекарите да открият счупвания и фрактури на костите, но по-детайлни изображения биха могли да помогнат за откриването на други проблеми.