Снимки

Полицията въвежда строги мерки за сигурност по време на церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания президент Румен Радев в неделя от 11 часа на площад „Св. Александър Невски“. Властите съобщават, че всички желаещи да гледат на живо церемонията, ще бъдат допускани до определените за това места най-късно до 10.15 часа. Местата за гражданите ще бъдат откъм тротоара на ул. „Оборище“ срещу паметника на цар Самуил и пред главния вход на храм-паметника „Св. Александър Невски“.

Служителите на НСО ще извършват проверки за огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани на мероприятието, поради невъзможността на място да бъде организирано съхраняването им. Не е желателно използването на безпилотни летателни средства (дронове) в района на провеждане на събитието заради съществуващите рискове от нежелани инциденти за всички присъстващи граждани и официални лица.

От 08.00 часа на 21.01.2017 г. до приключване на мероприятието на 22.01.2017 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на телевизионната техника на Българска национална телевизия на северозападната дъга на пл. „Св. Александър Невски”, между ул. „Оборище” и ул. „11-ти август”, до тротоарното пространство.

 

От 08.00 часа на 21.01.2017 г. до приключване на мероприятието на 22.01.2017 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на телевизионната техника на югозападната дъга на пл. „Св. Александър Невски”, пространството между храм-паметник „Ал. Невски” и Светия синод.

 

От 07.00 до 12.30 часа на 22.01.2017 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни, с изключение на автомобилите ангажирани с мероприятието, както следва:

 

- паркингите на площад „Св. Ал. Невски” и се закрие базарът за художествени произведения;

 

- пл. „Николай Гяуров”.

 

От 08.00 до 12.30 часа на 22.01.2017 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки както следва:

 

- по ул. „Оборище” между ул. „Г.С. Раковски” и бул. „Васил Левски”;

 

- по ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св. Ал. Невски”;

 

- по ул. „11-ти август” между ул. „Врабча” и ул. „Оборище”;

 

- по ул. „Московска” между ул. „Г.С.Раковски” и бул. „Васил Левски”;

 

- по ул. „Дунав” между ул. „Оборище” и ул. „Врабча”;

 

- по ул. „Париж” между ул. „Московска” и ул. „Врабча”.

 

От 11.30 до 13.00 часа на 22.01.2017 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Леге” между ул. „Съборна” и бул. „Цар Освободител”.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

106 000 се явиха на зрелостни и НВО

Над 106 000 седмокласници и дванадесетокласници положиха изпити. 51 107 са зрелостниците, които са положили втория държавен зрелостен изпит, а 55 289 са учениците, които са имали национално външно оценяване по математика.

Наемаме по-лесно работници от трети страни

Работници от трети държави вече могат да се наемат у нас с облекчени процедури, след като промените в Закона за трудовата миграция и трудова мобилност влязоха в сила днес. Улесненията са свързани с условията за пребиваване на граждани с цел провеждане на научно изследване, следване, стаж, доброволческа дейност, програми за ученически обмен или образователни проекти и работа по програми au pair.