Снимки

541 деца са подпомогнати за скъпо лечение в чужбина или в България през първите шест месеца на годината. Това съобщиха от Фонда за лечение на деца и уточниха, че от тях 371 са одобрени за терапия в нашата страна, а други 170 са изпратени в чуждестранни клиники.

Общата сума за изплатените средства за организационно и финансово подпомагане на лечението е в размер на 5 749 459 лева, като от тях за финансово подпомагане в България са дадени 2 120 358 лева, а за чужбина – 3 201 477 лева.

В общата сума зад граница са включени и средства за транспорт, престой и придружител на детето. Най-голям брой малки пациенти, с тежки и редки заболявания се лекуват в Германия – 78, а също така и в Австрия – 17, Франция – 14, Швейцария – 10, Великобритания – 9, Турция – 9, Италия – 8, Люксембург – 6 и САЩ -един малък пациент.

От подпомогнатите 371 деца в България най-много са случаите, получили лечение в областта на невро-хирургията, ортопедията и травматологията, както и на деца с онко-хематологични заболявания.

Размерът на приходите в ЦФЛД за периода януари-юни 2017 г. възлиза на 6 267 264 лв. държавна субсидия, 89 901 лв. от дарения и 11 040 лв. – от глоби, санкции и наказателни лихви, наложени по смисъла на Закона за закрила на детето и други неданъчни приходи.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

В края на миналата година Общинският съвет гласува за лечебното заведение 200 000 лева

Купуват нови инструменти за Ортопедията във варненска болница

В края на миналата година Общинският съвет гласува за лечебното заведение 200 000 лева

Най-после ортопедията във варненската МБАЛ „Света Анна“ ще се сдобие с нов хирургичен инструментариум, след като болничното заведение е обявило официалната обществена поръчка за доставката.

Осмокласник се заради от сифилис, 25 пипнали болестта тази година

Осмокласник се разболя от сифилис и е най-малкият пациент на Кожния диспансер в Пловдив, съобщиха от РЗИ в града. Той е един от 25-те, които са пипнали болестта тази година. Повечето от тях са на възраст от 22 до 40 години, като над 50% са мъже.