Снимки

Светът полудява: Той и тя си имат то, викат му те. Където е баба с три внучета, там и четвъртото. Каква е приликата и разликата между едрите и дребните бегълци от закона. Как се успокояват митничарите. И защо виаграта не бива да се комбинира с валериан.

 

3 юли, понеделник

Девиз на деня: Куче-касичка „Дунарит“

 

 

Последен модел куче-касичка ползва белградският мъченик Цветан Василев, според журналистически публикации. Член на борда на „Дунарит“ уредил беглеца да цица средства от дружеството, за да не страда от лишения, докато си гледа живота в луксозна хотелска атмосфера. Хвала на такива грижовни приятели! Дали ще милеят за него и за комфорта му и когато се пренесе в Централния софийски затвор?

 

Има такава закономерност: дребните бегълци от закона се снишават. Пускат изкуствени сълзи. Преструват се, че се разкайват за стореното, ако ги хванат и се стигне до съд. Когато излязат навън, ще си карат постарому, защото затворът не превъзпитава. В същото време едрите бегълци от закона не се срамуват от нищо. Продължават да си въртят схемите. В сейфовете им винаги има още празно място. Взели са си тяхното и са подсигурили финансово няколко поколения след тях, но продължават да ламтят, защото това се е превърнало във втората им природа. Лошата новина за самозабравилите се е, че в затвора, където рано или късно ще се озоват, няма деление на дребни и едри бегълци от закона. Може да е болезнено, когато го осъзнаят.

 

Като се заговорихме за куче-касички, ето още нещо по темата. Мъдри депутати предложиха да се поставят ПОС терминали в патрулките, та да се повиши събираемостта на глобите. Точно там ПОС терминали си има открай време. Казват, че събираемостта хич не била лоша.

 

Седи си в храстите катаджия. Слънцето пече, мъртвило, никой не преминава. По едно време най-после се задава кола. Изскача катаджията щастлив от храстите, вдига палката, представя се и разпорежда:

- Отворете багажника!

- Ама, господин полицай, моля ви...

- Няма да се разправяме, казах! Отваряй багажника веднага! Опааа, какво е това тук?

- Ами, труп, господин полицай.

- Аз трупа го виждам, но аптечка не виждам. Ш'са глобяваме, а?

 

4 юли, вторник

Девиз на деня: Ни рак, ни риба

 

 

„Ни рак, ни щука“ - в българския език този израз означава нещо неопределено. Това е детето на Кори Доти от Британска Колумбия, Канада, и мъжката му половинка. Двамата може би имат някаква договорка помежду си кой е мъжът, коя е жената. Детето, което ще отрасне в това самоопределило се за нормално семейство, обаче ще е безполово, докато не отрасне. Родителите му настояват да реши какво е, когато му дойде времето. Дотогава може да бъде наричано просто То. Да, ама не! Родителят е активист на „Коалицията за безполова идентичност“ и си има своя концепция по въпроса – нарича отрочето си Те. Обещава да му даде цялата си любов и подкрепа, за да се почувства „най-цялостният човек извън ограниченията на мъжката или женската кутия“... Мен ако ме питате, на г-н Кори и Доти нещо му трака в кутията, но това си е чисто негов проблем. Техен проблем, тоест.

 

Както сме се отклонили вече от пътя, ето я и следващата подобна новина. Индонезийски тийнейджър сключи брак с жена, която е 55 години по-възрастна от него, след като заплаши да се самоубие, ако не му дадат позволение. Булката Рохая има три внучета. Сламет Риади, който е на 16 години, почнал да тропа с краче, че това е любовта на живота му две години по-рано. Как ли не му се карали, как ли не го молили да размисли, но не. Накрая склонили, за да не погълне отрова, както обещавал. Ще попитате защо изобщо трябва да се отразяват такива новини. Много ясно защо – това може да е следващият президент на Индонезия, кой знае. Минутите за реклама и обясненията колко нормални са тези неща вече могат да започнат да се отброяват.

 

Шамар и за грантаджите в тоги, които (също както и останалите активисти с безполова идентичност) се самоопределят като будната съвест на обществото. Всички магистрати, а не както в момента - само новопостъпилите, да декларират участията си в НПО-та и съсловни организации, предвиждат промени в Закона за съдебната власт, предлагани от група народни представители. „Той, тя и те“ няма да одобрят никак идея в нормативния акт да бъде разписана и забрана за финансиране по донорски програми на съсловните магистратски организации, за да се избегнат определени зависимости. „Той, тя и те“ си обичат зависимостите.

 

Поп Груйо лежи в болницата със силни болки в корема. Дали са му успокоителни и той похърква блажено. През нощта в същата болница ражда девойка, която заклева докторите да я отърват от нежеланото бебе, защото техните ще я убият. Смиляват се над нея. Грабват вързопчето и го поставят между краката на Груйо. Събужда се на сутринта той, нещо мърда. Поглежда, не може да повярва на очите си – какво е туй бебе?

- Нали те болеше корем, бил си бременен и ей на – родил си.

„Божията воля е това - мисли си поп Груйо.- Ще го отчувам.“

След петнайсетина години поп Груйо решава да каже истината на малкия, за да не носи вината у себе си:

- Виж, сине, трябва да ти призная нещо. Аз не съм ти баща, както си мислеше досега. Аз съм ти майка. Баща ти е калугерът.

 

5 юли, сряда

Девиз на деня: Озеленяване и обактеряване

 

 

Микробиологът от Нюйоркския университет Филип Тиерно настоява да перем чаршафите си веднъж седмично, за да се спасим от развъждащите се в тях бактерии и гъбички, съобщи Бизнес инсайдър. В противен случай леглото, в което прекарваме една трета от живота си, се превръщало в „ботанически парк“ от микроорганизми, твърди експертът. В това отношение може да установим и световен рекорд. Що ботанически паркове разкарва градският транспорт. Къпането (поне) един път седмично също е пожелателно, но не всички се съобразяват и с него. Обактеряването е масово.

 

Съботници за синята зона от 1 октомври – с това мъдро решение ще ни зарадва в най-скоро време Столичният общински съвет. Изменението на наредбата, с което се удължава работното време на паяците, мина през транспортна комисия и можем да се обзаложим, че с това вече му е дадена зелена улица. Не би било зле освен за приходи да се помисли и за влагането на пари в паркинги. Синята и зелената зона са това – зони на мълчанието. Идват едни пари от нищо и никой не казва къде отиват. А стопаните на паяците си плетат паяжината мълчаливо.

 

Митниците героично се похвалиха, че са спипали и недопуснали за свободно обращение на пазара 31 600 спинъри. Сега вероятно служителите ги въртят на поразия, за да се успокояват.

 

6 юли, четвъртък

Девиз на деня: Строй се, преброй се

 

 

Държавата да плаща таксата за детска градина и учебниците на семействата, които имат трето дете, предлага вицепремиерът по демографска политика Валери Симеонов. Идеята на вицепремиера е да се подкрепи тридетния модел, така че помощта за ясла и учебници ще бъде предоставяна само за третото дете. За някои съсловия, които и досега изпомваха всички помощи, не е зле да се уточни, че това правило ще важи за всяко трето дете. Та да си правят сметките овреме, а не да ни вменяват родителство и за техните 6 и 7-детни модели.

 

Татковците в армията да се строят и преброят. В най-скоро време ще им разрешат и на тях отпуските по бащинство, че и право на 6 месеца допълнително неплатен отпуск ще имат след изтичането на 2-годишното платено майчинство. Сега ако разрешат на майките да заместват мъжете си, докато ги отменят в майчинството, армията ще се види в ред.

 

7 юли, петък

Девиз на деня: #Извинетесебе!

 

 

Всеки знае, че мъжете и жените са от различни планети. Специалисти от университета Бъкнел в Пенсилвания доказват за пореден път това. Проучването показва, че мъжете смятали, че най-доброто средство за сдобряване след скандал с половинката е секса, а жените държали да има специално извинение. Хич не им е читава работата на мъжете. Все искат да ни запушат устата по някакъв начин. #Извинетесебе!

 

Инцидент в петричкото село Марикостиново – 52-годишен мераклия прекалил с виаграта и на третото хапче подгънал краката. Според него това се случило, защото едновременно с това взимал и лекарства за хипертония и успокоителни. Много, много, ама много не е на хубаво. Това важи и за жените. Британка на 43 прекалила с оргазмите и се парализирала, пише в. „Билд“, като цитира британския в. „Мирър“.

 

Добрата новина в поредицата е, че германски, естонски, британски и американски учени идентифицираха периода, през който неандерталци са се чифтосвали (кръстосвали) с Хомо сапиенс. Макар че не се знае знае ли се колко са прави. Да не би да са им светили?

 

Сексът в бъдещето ще е по-здравословен, стига да зареждаме половинките си с нови батерии. Секс роботите ще са много разпространени в бъдеще и ще са нещо обичайно след 10 години, според доклад на Фондацията за отговорно роботизиране, цитиран от Ройтерс и в. „Дейли мейл“. В разработката се подчертава, че андроидните кукли за любов, които вече са пазара на свободната любов, са в състояние да изпълняват 50 секс пози. Предстои издаването на „Кама сутра“ за роботи.

 

Ако предните новини не са ви подействали на либидото, чакайте само – от Световната здравна организация алармират за напълно нелечим „супермикроб“ гонорея, на който антибиотиците изобщо не действат. „Гонореята е много умна болест. Всеки път, когато използвате нов вид антибиотик, за да я лекувате, тя придобива резистентност към него“, казва специалистът по човешко възпроизводство Теодора Уи, цитирана от Ройтерс.

 

За умната гонорея не знам, но при някои излезли от употреба политици има явни признаци на логорея. Въпросът е като какви, аджеба, ги канят през ден да се обясняват по телевизиите. Но пък от друга страна по-добре кротка политическа логорея, отколкото плюнчене и протестърска агресия на екрана. Що ли ми трябваше да напомням на водещите за дежурното присъствие?

 

Ако ви гони тежка депресия, налегнала ви е тъга, мъчи ви нещо – ключът към производството на хормона ендорфин в мозъка на човека е известен. Ако в Международния ден на шоколада не преглътнете порция щастие, кога?

 

В група за анонимни шоколадохолици:

- Здравейте, аз съм Цонка и от три дни не съм вкусвала шоколад...

 

Съвет на специалисти: Ако сте в лошо настроение, яжте шоколад. Ако не помага, пробвайте да го прокарате с коняк.

 
 
 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Eнергийни сюжети или каква е връзката между леда, електричките и "Белене"

Явно последната седмица на петия месец от нашето председателство на Съвета на Европейския съюз ще протече под знака на две важни визити на български политици в Русия: отминалата вече среща на президентите на двете страни в Сочи и предстоящата среща на българския премиер с руския президент и с други официални лица на 30 май в Москва.

Побойниците от фейсбук

Късно следобед в събота до читалището в кв. "Гривица" в Шумен убили с нож млад мъж, баща на три деца. На пръв поглед мнозина биха отвърнали глава - битова свада на границата на квартала с циганската махала, някак си дежавю, което не предизвиква съпричастност. Можеше да си продължим с обърната глава, ако не беше цялата съботна активност на убиеца в социалните мрежи.

Вечната сила на пазарлъка

 Промениха се светът, хората и техните нрави. Няма го умилителния пазарлък от времето на Любен-Каравеловите герои. Дигиталната епоха иска своето.