Снимки

Синът на бизнесмена Иван Иванов, от чието хале в Северната промишлена зона в Пловдив бяха иззети 49 ползвани за битки питбули, си иска част от тях обратно. Константин е настоял пред прокуратурата да му бъдат върнати 14 от животните - майки с палетата им. Всички кучета бяха иззети от полицията на 29 октомври и в момента се намират в общинския кучешки приют в Пловдив.

По искането за връщане на част от иззетите животни Районната прократура е постановила отказ. Делото в момента се намира в пловдивския съд, тъй като бащата и синът жалят размера на паричните си гаранции. Двамата бяха пуснати от ареста с гаранция за бащата от 5 000 лева, а за сина – 1000 лева, но сумите им се видели високи и тъй като имали процесуалното право да ги обжалват, го направили. Според държавното обвинение питбулите не бива да бъдат връщани на обвиняемите, тъй като продължават активните процесуално-следствени действия с участието на кучетата. На тях им е била назначена ветеринарно-медицинска експертиза, която трябва да установи травматичните увреждания на иззетите 49 животни, какви са причината и начинът на получаването им.

Бизнесменът Иван и синът му Константин са обвинени от прокуратурата за отглеждане на животни за провеждане на боеве, уточниха от държавното обвинение. Този 4 ноември наблюдаващият прокурор Елена Богданова лично извърши проверка в приюта с цел установяване на условията, при които пребивават животните. На място е констатирано, че са създадени допълнителни приспособления с оглед специфичното поведение на кучетата и че се полагат специални грижи за малките питбулчета.

Отнемането на животните в полза на държавата може да стане само и единствено след постановяване на окончателен осъдителен съдебен акт от съответния компетентен съд.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Пускат на 22 май движението по локалните платна на Северната тангента

Във вторник (22 май) по обяд ще бъде пуснато движението по северните локални платна на Северната скоростна тангента. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери ремонтите в района. Тя обясни, че е приключил третият етап на локалните платна при Северна скоростна тангента и отбивката при с. Требич.

246 читалища повече за 5 години

С 8 на сто с е увеличил броят на читалищата в България за 5 години, като общо наброяват 3321, сочат данни на НСИ. Пик в развитието на просветната дейност бележи 1965 г., тогава те са били с 1192 повече в сравнение с днес. Читалищната активност е по-силно застъпена в селските райони – 80% от всички 3321 сгради се намират именно там.

Авторът на матурата по БЕЛ изтекъл на 11 май

Авторът на тазгодишната матура се появилаоще на 11 май във фейсбук, въпреки драконовите мерки и фактът, че само един човек знаеше как точно бяха формулирани темите.