Снимки

Униформен полицейски служител от няколко дни е прикрепен към монтирания преди няколко седмици апарат с номерчета за реда на чакащите в КАТ - Варна, съобщиха наши читатели. Това се наложило, след като много от чакащите се оплакали, а след проверка се потвърдило, че листчетата с поредните номера се ползват от предприемчиви варненци за припечелване на добри суми от бързащите да преминат през прегледите на автомобилите им или да извършат определени справки и регистрации по гишетата. Оказало се, че тези находчиви варненци още в ранни зори изтеглят по 20-30 листчета с поредни номера и след това ги търгуват по десетина лева на по-късно наредилите се на опашката, които по този начин пък си спестявали часове чакане пред гишетата. За да се пресече тази порочна практика, администрацията в КАТ решила да постави униформен служител, който да следи за реда и да не позволява тегленето на повече от един пореден номер.

Според сайта budnavarna.bg, който се позовава на изнервени варненци, принудени да отделят понякога повече от ден, за да си свършат работа в КАТ, е по-добре, вместо да поставят униформен за контрол на автомата, да насочат ресурса към назначаване на повече служители за регистрации по гишетата. Хората смятат, че това значително ще разтовари опашките и ще съкрати загубеното време за чакане. Ще се обезсмисли и практиката на тарикатите посредници, които заработват от услугата да чакат вместо заети варненци по опашките и да извършват вместо тях необходимите регистрации и бюрократични формалности срещу определени суми за свършената работа. Т.нар. пълномощници са редовни клиенти и добре познати на служителите в КАТ. Те заработват от 2-ма - 3-ма клиенти на ден за регистрация на новозакупен автомобил или за смяна на регистрацията на стар по около 100 лева от всеки един.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

106 000 се явиха на зрелостни и НВО

Над 106 000 седмокласници и дванадесетокласници положиха изпити. 51 107 са зрелостниците, които са положили втория държавен зрелостен изпит, а 55 289 са учениците, които са имали национално външно оценяване по математика.

Наемаме по-лесно работници от трети страни

Работници от трети държави вече могат да се наемат у нас с облекчени процедури, след като промените в Закона за трудовата миграция и трудова мобилност влязоха в сила днес. Улесненията са свързани с условията за пребиваване на граждани с цел провеждане на научно изследване, следване, стаж, доброволческа дейност, програми за ученически обмен или образователни проекти и работа по програми au pair.