Снимки

Запознайте се с Skreemr, концепция за Mach 10 реактивен самолет, която би накарала Конкорд да изглежда като балон с горещ въздух. Свръхзвуковият самолета ще лети с 12.348 км/ч, пет пъти по-бързо от други популярни реактивни пътнически самолети. Това означава, от New York до Лондон за около 30 минути. Концепцията за Skreemer идва от канадския инженер и изобретател Чарлз Бомбардер, който е проектирал реактивен самолет да излитащ с помощта на подобно на жп път съоръжение което изстрелва самолета в небето. Необичайния методът на излитане, съчетан с двигател с иновативен дизайн, позволява на самолета да бъде малък, лек и да се приземява с по-висока скорост.

Skreemr има за цел да намали времето на половина, дори и на най-бързият пътнически реактивен самолет, обещавайки да превозва пътници отвъд Атлантика за около 30 минути. Бомбардер се насочва към концепцията си за магнитна релсова система за изстрелване, която ще позволи да се Skreemr постигне бързината необходима, за да пътува с такива рекордни скорости. Вместо да се използва писта, Skreemr е предназначен да пътува хоризонтално върху писта и след това ракети ще дадат достатъчно тяга, за да възпламени своя scramjet двигател, който ще даде възможност да се постигне необходимата скорост преди да се издигне.

Scramjet двигателите или "свръхзвукови горивни правопоточни двигатели", които в момента се разработват в Съединените щати и Китай. Специалните двигатели дърпат кислород за горене от атмосферата, минаваща през превозното средство, а не от резервоар на борда кислород, запазвайки размера и теглото на самолета по-малки.
Skreemr е проектиран да превозва 75 пътници, но няма смисъл да се редите на опашка все още. Дизайнът трябва да преодолее редица трудности, включително разходи и температурна устойчивост преди да бъде изграден и тестван.

 
 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Количката на BMW с приложения за летища и търговски центрове

Personal Mover Concept оптимизира работния процес

Количката на BMW с приложения за летища и търговски центрове

Автомобилните фабрики представляват огромни помещения, изискващи работниците да изминават големи разстояния, докато извършват работата си. В фабриките на BMW, някои служители може да изминат до 12 км на ден, често пренасяйки различни части. Компанията проучва нов подход към мобилността на работното място, разработвайки персонално превозно средство, подобно на Segway, което позволява на служителите да се придвижват в завода.

Chatterbaby помага на родителите с увреден слух

Приложение превежда бебешкия плач

Chatterbaby помага на родителите с увреден слух

Всеки родител ще потвърди, че звукът на плача на бебе, може да съобщава множество неща, от „гладен съм” до „боли ме”. Екип в UCLA вече е разработи ново приложение, което може да долови, кога бебето плаче и помага да се дешифрира това, което се опитва да съобщи.

Изкуствен интелект сам поправя грешките си

Система позволява на роботите да се учат от хората

Изкуствен интелект сам поправя грешките си

Ако роботите някога ще заместват хората, те ще трябва да се научат да работят. Ръководителите на фабрики имат по-важни задачи, от това да програмират сложни инструкции, като ще е много по-лесно, ако биха могли да покажат на роботите какво да правят, също както биха показали на нов служител.