Снимки

Технологията ProPilot на Nissan ще бъде движещата сила на автономните автомобили на компанията, но сега прави първите си стъпки. Това означава използването на технологията за създаване на самоходни чехли и други предмети, които се подреждат, когато не се използват.


Според японския авто производител, технологията ProPilot ще позволи на автомобилите му пълна автономия от 2020 г. Междувременно обаче компанията вгражда по-елементарни версии на системата във всякакви видове предмети, включително офис столове и, разбира се, частично автономни автомобили, които в момента се изпробват в Токио, както и паркиращият се самостоятелно Nissan Leaf.

Сега Nissan адаптира ProPilot за обувки, както и други предмети характерни за традиционната японска страноприемница наричана ryokan. Настаняването в ryokan обикновено включва чехли за гостите, както и ниски маси с възглавници за сядане на пода.


В ProPilot Park Ryokan, масите, възглавниците и чехлите са оборудвани със специална версия на технологията ProPilot. Това означава, че след като гостите са приключили с използването им, посредством натискането на бутон на стената те се подреждат на определените им места.


Nissan провежда конкурс в Twitter, но на японски език, който предлага безплатна вечер в ProPilot Park Ryokan в Хаконе, Япония, за една щастлива двойка. Това прилича повече на рекламен трик, отколкото истинска дестинация за пътуване.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Имота се намира на върха на оптично влакно

Нанофабрика изгради най-малката къща

Имота се намира на върха на оптично влакно

Малките къщи, добиват все по-голяма популярност. За да демонстрират възможностите на нова нанороботизирана система, френски учени изградиха микро къща на раздвоения край на оптично влакно.

Газ поддържа мотоциклета в траектория

Система на Bosch прави мотоциклетите по-безопасни

Газ поддържа мотоциклета в траектория

Производителите на мотоциклети се стремят да ги направят колкото е възможно по-безопасни и обикновено за това се грижи електроника, като контрола на сцеплението, ABS в завой и електронното окачване.

Устройството изгражда обекти без нагряване

Заработи най-големия 3D принтер

Устройството изгражда обекти без нагряване

Австралийската компания Titomic представи най-големият 3D принтер за метал, в света, в напълно автоматизираното си съоръжение в Мелбърн.