Змийските очи на Никълъс Кейдж
3

Досиета Х

Змийските очи на Никълъс Кейдж

Холивудската звезда колекционира жени и къщи с привидения

Змиите са гадни и противни влечуги. Повечето хора смятат така. Ако питате Никълъс Кейдж, те са доста по-симпатични от повечето хора. Някога и той бил като тях. Това се случило в един от предишните му животи, когато самият той бил змия. За разлика от филма „Змийски очи“, в който играе ченге.

Преди няколко години Кейдж си завъди няколко домашни любимки, които си пълзяха на воля. Наложи се да се раздели с тях, защото съседите му никак не ги одобрявали. Всъщност, можеше да ги мести от къща в къща, докато случи на благоразположени към тях комшии. Никълъс Кейдж определено има избор – той е известен колекционер на бляскави имения. Стандартът му залага на не по-малко от седем спални, гараж за 16 автомобила, басейни и т. н. Място за змии – бол.

По същия разгулен начин Никълъс Кейдж се отнася и към жените. Те трябва да имат твърде много екстри, за да угодят на високите му изисквания. Неотдавна се раздели с последната си съпруга Алис Ким, с която се беше запознал в суши бар. Малко след това бе забелязан в интимна близост в заведение с новата си изгора, която като нищо ще отведе и до олтара. Където са три брака, там са и четири.

Докато в любовта Кейдж търси някакво разнообразие, то къщите, по които си пада, са еднотипни – огромни, лъскави, с много удобства. Поне някои от тях отговарят на тези изисквания. Или са отговаряли.

Когато Никълъс Кейдж реши да продаде някой имот, много вероятно е причината да не е финансова. Може би не се нуждае от пари, а от привидения. Старите му къщи си приличат по това, че до една са с история. Екстравагантният Никълъс е фен на автентичния готически стил и не се замисля, когато му заявяват цена от 10 милиона долара за замъка Мидфорд до градчето Бат, построен във формата на асо спатия - късметлийска карта за първия собственик на палата. Замъкът Мидфорд е от XVIII-и век и както вече е ясно, е свързан с хубави преживявания. Не така стоят нещата с една старинна къща в Ню Орлиънс, която Никълъс Кейдж купува също така импулсивно, въпреки че е предупреден за тъмното й минало.

 

Забавленията на робовладелката

 

Къщата с духовете, в която Делфин Лалаури е измъчвала и убивала роби през 19-и век.

През XIX век там живяла знаменитата убийца Мадам Лалаури. Тя и съпругът й разполагали с десетки чернокожи роби, над които садистката издевателствала по всевъзможни начини. След пожар в сградата през 1834 г. там били намерени останките на минимум 12 трупа. Те били разпънати на различни уреди за мъчения. Подобно нещо шокира и дразни въображението. Местните са твърдо убедени, че сградата е гъсто населена с духове. Твърдят, че понякога оттам се чуват стенания и смразяващи кръвта викове.

Никълъс Кейдж, разбира се, е предупреден за мрачната слава на къщата, преди да се сдоби с нотариален акт за нея. Идеята да притежава призрачен дом му се струва толкова привлекателна, че изобщо не се поколебава, когато му назовават цената. Пред журналисти особнякът споделя: „Къщата се намира във Vieux Carre, така наречения Френски квартал, и се ползва с лошо име. Това сигурно е най-известният дом с привидения в САЩ. Поне така ми казаха. Така че всеки един момент там могат да се появят 5-6 призрака”.

Актьорът разказва, че няколко пъти към него се обръщали парапсихолози, които искали на всяка цена да изследват къщата с помощта на съвременна апаратура, но Кейдж отказвал, преизпълнен с уважение към „собствения живот на къщата". „Ако там действително има някой или някои, не бих искал те да бъдат притеснявани и експлоатирани“, казва Никълъс Кейдж.

За първи път в живота си актьорът се срещнал с призрак още като младеж, в дома на своя знаменит чичо Франсис Форд Копола. „Тогава живеех на тавана на чичовата къща - спомня си актьорът.- Това беше доста злокобно място - с прилепите, залепени по стените и постоянното им шумолене... Една нощ си лежах сънен в кревата, когато вратата се отвори и някой влезе. Отворих очи и видях тъмен женски силует. Помислих си: „Леля е дошла да ми пожелае лека нощ", и заговорих силуета. Пожелах лека нощ, но никой не ми отговори. В същото време силуетът продължаваше да се движи към мен. Разбудих се и кръвта ми замръзна в жилите. Започнах да крещя с все сила и хвърлих към жената възглавницата. Тогава силуетът изчезна..."

Актьорът дълго време вярва, че е прероденият Елвис Пресли, въпреки че сметките му малко не излизат. Дори и след като надживява фазата „реинкарнация", продължава по навик да посещава дома на умрелия певец в Мемфис, където в крайна сметка се запознава и с Лиса Мари Пресли. Запознанството прераства в „нещо повече“ и завършва със сватба. Кейдж е убеден, че съдбата не го е събрала случайно с щерката на Елвис и обича да се шегува, че „тая работа още в началото понамирисваше".

На пищното сватбено тържество, организирано на Хаваите, актьорът специално кани от нюорлиански вуду храм 59-годишната жрица Мириам Уилямс. Прочутата жрица усещала от ранно детство влиянието върху нея на тайнствени сили. След много години проповядване и служене в „Ангелската духовна църква на всички нации тя дори била назначена за вуду епископ в Чикаго. Кайдж се запознава с нея на снимките на своя режисьорски дебют с филма „Сони", където Уилямс е ангажирана като консултант.

Жрицата благославя по свой начин Никълъс и Лиса Мари. „Веднага след като свещеникът ги ожени - разказва тя,- аз запалих тамян и разпръснах духовете около тях. Думите на моята благословия означаваха, че емоционалните ценности в техния живот ще бъдат защитени и увеличени".

 

Вампирско парти

Ако някой ден се превърне в дух, Кейдж ще е много щастлив от съдбата си.

Що се отнася до Лиса Мари Пресли, то тя твърди, че неведнъж е общувала с духа на своя баща и е искала от него съвети по един или друг повод. Например, както пише таблоидът Рeoplenews, преди да се омъжи за Кейдж, тя с помощта на медиум на спиритически сеанс извикала духа на Елвис, за да получи бащина благословия. Приела предложението, чак след като Елвис Пресли й „позволил".

Брачният живот на Кейдж и Пресли, макар и кратък, е наситен със странни моменти. Като желанието на Лиса Мари да си играят с Ник на... вампири.

Отначало Никълъс Кейдж бил заинтригуван, но един ден двамата били прекалили с алкохола и Лиса Мари заявила, че този път няма да се шегуват. Никълъс не се съпротивлявал особено. Съпругата му го ухапала за врата и му пуснала кръв. След това по нейно желание той направил разрез на рамото й, след което впил устни в раната.

Кейдж е известен с това, че винаги се вживява на 100 процента в ролите, които изпълнява. Във филма „Пилето", където играе ролята на ветеран от виетнамската война, трябва да остане без два зъба. За да влезе в образа, настоява да му бъдат извадени без упойка. А в „Целувката на вампира", където е побъркан журналист, изяжда пред камерата жива хлебарка. Но след вампирските игри в спалнята, даже и той усетил, че са попрекалили. Всъщност изплашила го не толкова самата игра, колкото факта, че с Лиса Мари са от несъвместими кръвни групи. Точно след вампирското риалити дошло решението му да се разведе с дъщерята на Елвис Пресли. Разбира се, нейното обяснение за причината за развода е друго. „Това беше грешка", отсича Лиса Мари. Като елемент от брака на звездната двойка ще бъде запомнено как още по време на медения си месец са се скарали толкова жестоко с Кейдж, че тя изхвърля в океана годежния си пръстен за 1.2 милиона долара. Какво разточителство!

№3 пред олтара – корейката Алис Ким, която той наскоро прокуди, се задържа по-дълго от очакваното – цели 11 години. Тъкмо по време на този си брак Кейдж разви илюзията, че някога си е пълзял безгрижно и щастливо в качеството на змия. Да видим какви чувства и спомени ще събуди у него поредната булка, която и да е тя. И как ще се впише сред любимите му привидения.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.