Снимки

Електрическата енергия е основна част от съвременното моторно задвижване за производителите на автомобили, които все повече и повече се стремят да интегрират електрическите си системи в домовете.

Новата фирма Nissan Energy Solar предлага цялостна система за енергиен мениджмънт на дома, като използва соларни панели на покрива и стари батерии от модела Leaf.
Mercedes-Benz, Renault и Tesla, разбира се, са някои от големите производители на автомобили, които са разработили домашни системи с батерии. Nissan представи системата xStorage през 2016 г., която използва рециклирани батерии за Leaf и започна изпитанията, според които собствениците на електрически автомобили в Обединеното кралство биха могли да продават енергия, подавайки я обратно към електрическата мрежа, проучвайки възможността автомобилите да бъдат използвани като мобилни енергийни центрове.

Системата на Nissan Energy Solar обещава на собствениците на жилища в Обединеното кралство цялостно решение за съхранение на енергия, подобно на това от Tesla. Свързвайки батерията xStorage със слънчевите панели на покрива, системата събира и съхранява енергия, която може да се използва за захранване на дома и зареждане на Nissan Leaf или друг електрически автомобил на компанията.

Компанията ще предлага три различни варианта на слънчевите панел, по-евтини, оптимизирани за ефективност и едвам забележими и малко по-сложни. Nissan смята, че може да спести на собствениците на жилища в Обединеното кралство до 66% от сметките им за енергия, а цената за инсталиране на система със шест слънчеви панела ще започва от £ 3.881. Nissan не съобщава дали системата ще се предлага извън Обединеното кралство и кога ще бъде на пазара, а само, че скоро ще бъде пусната в продажба.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Имота се намира на върха на оптично влакно

Нанофабрика изгради най-малката къща

Имота се намира на върха на оптично влакно

Малките къщи, добиват все по-голяма популярност. За да демонстрират възможностите на нова нанороботизирана система, френски учени изградиха микро къща на раздвоения край на оптично влакно.

Газ поддържа мотоциклета в траектория

Система на Bosch прави мотоциклетите по-безопасни

Газ поддържа мотоциклета в траектория

Производителите на мотоциклети се стремят да ги направят колкото е възможно по-безопасни и обикновено за това се грижи електроника, като контрола на сцеплението, ABS в завой и електронното окачване.

Устройството изгражда обекти без нагряване

Заработи най-големия 3D принтер

Устройството изгражда обекти без нагряване

Австралийската компания Titomic представи най-големият 3D принтер за метал, в света, в напълно автоматизираното си съоръжение в Мелбърн.