Снимки

През тази година пазара ще бъде наситен от левитиращи предмети. От грамофони, Bluetooth високоговорители, камери и електрически крушки до часовници и лампи с формата на облак.Устройството за водна левитирация, наречено LeviZen, също присъства в този списък.

LeviZen използва акустична левитация, за да задържи капка вода във въздуха, симулирайки ефекта на безтегловност.

Повечето подобни устройства, предлагани на пазара използват магнитна левитация, за да постигнат магическия ефект, но това нр може да работи при водата.

Създателите на LeviZen намират друг подход. Използването на звукови вълни за левитация на течности или малки предмети се използва в научните лаборатории от години, но според производителите на LeviZen това е първият завършен продукт, който достига до пазара, използвайки тази технология.

Създателите на LeviZen описват ефекта на акустична левитация, така: „LeviZen кара водата да левитира, използвайки две еднакви звукови вълни, които се движат една срещу друга и заедно създават постоянна вълна. Тази вълна на места изобщо не се движи, докато навсякъде другаде се движи на максимално ниво. Тези неподвижни места се наричат ​​възли. Когато капка вода се постави във възлите, тя бива уловена от заобикалящите я постоянни вълни, като така се получава летяща капка вода.


Не се посочва специфичната честота, на която работи системата, но обикновено тези устройства работят на ултразвукови честоти, които са твърде високи, за да бъдат доловят от човешкото ухо. LeviZen твърди, че устройството не може да бъде чуто от възрастни или деца, но някои животни може да го чуват.

Устройство е изработено в ясно изразен ретро стил, включващ облицовка от орехово дърво и контролна кутия, оборудвана със ключове и дисплей в ретро стил, с който LeviZen прилича на странна джаджа от епохата на студената война. Трите ключа на контролера са за включване и изключване, за нивото на мощност и за светлината.
Ключа за светлината включва две светодиодни лампички, които са проектирани да осветяват левитиращата капка вода. LeviZen не е особено практично устройство, но със сигурност е впечатляващо устройство за бюрото или библиотеката, което съчетава изкуството и науката.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

American Express се бори с пластмасата в океаните

Изработват карти с отпадъци от океана

American Express се бори с пластмасата в океаните

Въпреки усилията да се справим с проблема с пластмасовите отпадъци, от изчистването на плаващата в океаните пластмаса за повторна употреба, до опаковките за еднократна употреба в магазините, нарастващият брой изображения на огромни плаващи острови от пластмаса, все още предстои много работа.

Firefly са съвместими с гласови асистенти и се зареждат бързо

Безжични слушалки с Bluetooth 5.0 и съвременни функции

Firefly са съвместими с гласови асистенти и се зареждат бързо

През последните няколко години безжичните слушалки се превърнаха в потребност. Много от ранните технически неудобства, като например непостоянното сдвояване, вече са решени и сега се предлагат множество наистина прилични безжични опции за слушалки. Компанията от Хонг Конг, Jabees вече стартира първата си кампания в Kickstarter, приемайки поръчки за новите си безжични слушалки, наречени Firefly.

Откриват технологичен център за деца в столицата (ГАЛЕРИЯ)

На 23 юни в София Тех Парк отваря врати TechnoMagicLand - интерактивен технологичен център за деца и младежи, където ученици, преподаватели и родители ще имат възможност да опознаят науката и технологиите отблизо и да си отговорят на тези и още много въпроси.