Снимки

Кока-Кола ще намали количеството захар и калории на своите продукти у нас с 20 на сто до началото на следващото десетилетие. В световен план компанията пое ангажимент захарта в газираните си напитки да бъде по-малко с 10%. Това обяви изпълнителният директор на Кока-кола България Стоян Иванов на годишното събитие на фирмата.

Компанията, която

тази година празнува 25 г.
на българския пазар

ще инвестира 6 млн. евро през следващите месеци. Както „Монитор“ вече писа, до началото на 2019 г. те ще нараснат на 20 млн. евро. През годините, в които компанията оперира в страната, инвестициите в българската икономика надхвърлят над 550 милиона, коментира Светослав Атанасов, изпълнителен директор на „Кока-Кола ХБК България“. Двамата изпълнителни директори благодариха лично на всички свои партньори, сред които представители на институции, работодателски организации, общини, медии и партньори.

Към момента в компанията пряко са заети 2100 души, но всъщност тя

поддържа 19 200 работни места
в българската икономика

представляващо 0.6% от работната сила в страната. Преди броени месеци Кока-Кола ХБК България беше посочена за най-желан работодател от студентите в първото по рода си национално проучване Graduated Survey, проведено сред 7003 студенти от 51 български университета. Кока-Кола осъществява и редица проекти в полза на обществото, в които ежегодно се инвестират над 700 хил. лв. годишно.

От 2002 г. до днес бутилиращата компания създаде два модерно оборудвани центъра за производство на безалкохолни напитки и минерална вода, откри два центъра за споделени услуги в областта на ИТ, финансите и човешките ресурси, като те обслужват работата на служителите в 28 държави по света.

Сред гостите на събитието беше министърът на туризма Николина Ангелкова, посланикът на Гърция Григориос Василоконстандакис и зам.-посланикът на САЩ Мартина Стронг. Компанията беше удостоена и с почетния Златен знак на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България за цялостен принос към икономическото, социалното и образователното развитие на България, както и с почетния плакет на Българския червен кръст за партньорство в сферата на дарителството и доброволчеството.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Девет от десет бутилки ще се рециклират до 2025 г.

След 7 години събираемостта на пластмасовите PET бутилки в Европа ще достигне 90 на сто. Една четвърт от тях отново ще се използват в производството на шишета за безалкохолни напитки. Това обещание пред Европейската комисия (ЕК) дадоха от София представители на Европейската федерация на бутилираните води (EFBW).

БЕХ пласира трета емисия еврооблигации за €400 млн.

„Български Енергиен Холдинг“ ЕАД (БЕХ) пласира своята трета емисия еврооблигации на стойност 400 млн. евро, която ще бъде листвана на Ирландската фондова борса (Euronext Dublin), съобщиха от енергийното ведомство.