Снимки

Общо над 183 млн. лв. са предвидени за чистота на столицата за следваща година, което е с 6,37% повече от средствата, предвидени през 2017 г. Предстои да бъде качена план-сметката за чистотата на Столична община. Това каза зам.-кметът на София по околната среда Йоана Христова.

„Основните ни приоритети през 2018 г. ще бъдат намаляване на количеството депонирани отпадъци. В този смисъл средствата се намаляват с около 1 млн. лв. и ще имаме 35 000 тона по-малко депонирани отпадъци. В допълнение към това се увеличава интензитетът и качеството на поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване“, коментира Христова.

Около 1,5 млн. лв. повече били средства за почистването на едрогабаритни отпадъци. „В допълнение към това с 18% се вдигат средствата, които ще изхарчим, за да поддържаме зелената система и обектите й. Това са около 11,3 млн. лв. Ще имаме около 76 000 декара измити площи на маркуч и на дюзи, чиито кратности ще бъдат 10 пъти годишно, ще имаме още 66 000 декара на територията на Столична община измити.

В момента средствата, които са предвидени за миене на улиците само в рамките на лятното почистване са 4,7 млн. лв., което има пряко отношение към увеличаване на кратностите за миене. 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Лисици тероризират Съединение, душат кокошките на хората

Лисици продължават да тероризират жителите на Съединение. Нощните хищници влизали в стопанствата на хората и душели всичките им кокошки и пилета. Хората от градчето са пропищели от масовите набези, започнали през зимните месеци и продължаващи и в момента, през лятото. Ловците обаче са с вързани ръце, защото не могат да отстрелват хищниците в населено място. Това съобщи шефът на ловната дружина в градчето Гено Чобанов. Той обясни, че ловците искат да има законови промени, които да им позволят да отстрелват такива хищници и в населени места.

Горящо сметище обгазява шофьори край Кочериново

Горящо сметище обгазява пътуващите водачи по направлението Кочериново – Благоевград, алармираха потърпевши. Сигналът за инцидента е подаден в 7 часа в неделя, като на място пристигат два противопожарни екипа от Рила.