Снимки

Пушек се вие над фабриката за фалшиви новини, която денонощно работи, за да съчини поредната неистина по адрес на нашия издател Делян Пеевски. Този път обаче медийните слуги на олигархията са сменили тактиката с надеждата новините им да получат повече прочитания, тъй като откровено лъжливите им заглавия вече не представляват интерес за читателите.

„Дневник“ публикува статия със заглавие „Пет извънпарламентарни партии подкрепиха врачанския издател, заплашен с убийство“, в която подробно описват случая и подкрепата, която е получил издателят. Позицията е на партиите около провалилия се правосъден министър и сламен лидер на „Да(й), България“ Христо Иванов, които по традиция услужливо си прехвърлят с „Капитал“ опорните точки, издиктувани им от Иво Прокопиев. Така и в този случай, докато цитират конкретен случай за врачански издател, изведнъж рязко се споменава колко лоша е медийната среда у нас по вина на Пеевски. Не че е вярно. Не че има нещо общо с конкретния повод на декларацията, но нали така и така ще влязат в новинарския поток, защо сламените политици на Прокопиев да не обслужат и по тази линия своя господар.

От „Да(й), България“ блеснаха и с друга декларация, която по същество също е фалшива новина. Партията ръководена от трето поколение кървавочервена комунистическа издънка поиска в учебните планове по история да се включи периода на тоталитарния режим. Изключително дебелоочие е човек на когото дядо му е бил комунист, баща му е бил комунист, майка му е убедена комунистка и до момента е член на БСП, да се възмущава от режима, благодарение на който той е израснал с всички облаги, от които се е позлвала тогавашната червена номенклатура. Самият Христо Иванов се представяше с видната комунистическа фамилия на майка си – Бойкикев, до момента, до който имаше изгода от това, а когато се усети като дясноориентиран се отказа от нея. Човек, който си сменя името, само и само да се намърда в една политическа ниша и да обслужи едни интереси, в момента да се възмущава от комунизма не е нищо освен класическа политическа фалшива новина.

 
 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Директор в US фирмата BGR Government Affairs: Ние защитаваме интересите на Пеевски

В понеделник Огнян Стефанов – агент Академик, сътвори поредната фалшива новина по адрес на депутата и наш издател Делян Пеевски, като в списвания от него сайт „Фрогнюз“ манипулативно се твърдеше, че министър Николина Ангелкова отишла в САЩ да ходатайства за Пеевски по измислената жалба, която БГ Мадоф Цветан Василев внесе срещу него по закона „Магнитски“. Според агента от ДС Ангелкова била платила „1 млн. долара да спасява Пеевски в САЩ“.

Порой с фалшиви новини срещу Пеевски

Депутатът и наш издател Делян Пеевски продължава да е обект на фалшиви новини по всевъзможни теми, като името му се намесва без никаква причина и дори елементарна логика във всички актуални теми само и само да се поддържа ежедневния норматив от манипулации по негов адрес. Пореден пример дават от сателитния на кръга „Капитал“ сайт „Офнюз“ в манипулативно поднесения уж „шегаджийски“ обзор на реакциите от пороя, който се изля в София в понеделник.