Снимки

Фабриката за фалшиви новини поде поредната кампания да хули нашия издател Делян Пеевски. За целта бе включена и съпругата на съдията на олигархията Лозан Панов – Елисавета (Бети).

След като Черния лебед, както е известна Панова, написа писмо до Пеевски, с единствената цел то да бъде щедро тиражирано от Фабриката, а след това сама се извини за писанията и махленския си език, медийните бухалки на олигархията продължиха с фалшивите новини. В българския сайт на „Дойче веле“ лъсна анализ на думите на Черния лебед, озаглавен „До Делян Пеевски": какво казва писмото на Панова“, с автор Полина Паунова. Апропо, нейното „творение“ е живо свидетелство за мръсните връзки между изданията от Фабриката.

Паунова пише за „Дойче Веле“, в текста цитира „Капитал“, а си получава заплатата от „Медиапул“ на бившата говорителка на Иван Костов – Стояна Георгиева. До скоро се изявяваше и като водеща във финансираната от банкера-беглец Цветан Василев кабеларка BiT. По чиста случайност, минути след като публичното пространство бе „подгрято“ с пълния с откровени лъжи анализ, в „Дневник“ се появи интервю със самата Панова. Пред медията на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев Черния лебед повтаря опорните точки не само на предхождащия анализ, ами и на всички писания на уж конкурентните медии от Фабриката зафалшиви новини. Докато пишат за паралелна реалност, обаче няма как да не направи впечатление, че самите те живеят в такава или поне се опитват дад ържат читателите си в нея. Защото няма друго обяснение за това как в напоителни анализи и в обемистото интервю непрестанно се говори как медиите на Делян Пеевкси наричали Бети Панова „Черен лебед“ , а не се споменава нито дума за кръстника, измислил този прякор – Христо Иванов. Единствено в бележка в скоби авторът на интервюто в „Дневник“ йезуитски обяснява: „по този начин тя бе спомената в разговори между десни партии“. Излиза, че „Дневник“ нарича издателя си Иво Прокопиев „дясна партия“, а също и шефката на Полина Паунова – Стояна Георгиева. Дясна партия е и уж независимият журналист грантояд Николай Стайков. От стенограмите в АРГО-гейт лъсна как всички тези „десни партии“ тайно се бяха събрали да мислят как да пробутат задкулисно своя кандидатура за президент и обсъждайки номинацията на Лозан Панов, който като висш магистрат принципно няма право да участва в политическа дейност, Христо Иванов отхвърля кандидатурата му защото: „Ако има Черен лебед, това е жена му на Лозан“. От тези реплики става ясно, че Христо Иванов е знаел за скандалното минало на Бети Панова. Нейната криминална регистрация, която агенция „Монитор“ разкри, е било оръжието, с което Иванов е държал в зависимост шефа на ВКС Лозан Панов, който се е грижел за интересите на олигарси като Прокопиев, за да могат тези олигарси за благодарност да финансират политическите проекти на Иванов. Нагледно е описана симбиозата между съдебна власт, олигархия и политици, която действа и през целия преход. Този кръг може да бъде наречен само по един начин - кръгът „Черния лебед”. От тези реплики, а и писанията на „Дневник” за „десните партии” лъсва категорично и че Иво Прокопиев е олигарх и политик.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Фабриката в безтегловност, активира и Пирински

Фабриката за фалшиви новини изпадна в безтегловност, незнаейки какви нови фейкове да бълва срещу депутата и наш издател Делян Пеевски. Затова активира сравнително вехто лице да повтаря опорките й. Става въпрос за евродепутата Георги Пирински, който от няколко дни се изявява активно както от парламентарната трибуна, така и по медии, а в неделя директно ръсеше фалшиви новини от ефира на БНР.

Тя граници няма - особено, когато върви с етикет

Приватизационна наглост по капиталски

Тя граници няма - особено, когато върви с етикет "Капитал"

- Какво е наглост?
- Да бутнеш баба си по стълбите и да я питаш къде отива, гласи един брадясал, но златен виц.

В икономически план обаче наглост е да станеш милионер от бандитска приватизация.

Ненчев лъже за медиите на Пеевски

Подсъдимият ексминистър на отбраната Николай Ненчев си позволи нагло да лъже в национален ефир по адрес на медиите от издателската група „Телеграф медиа“ - "Монитор", "Телеграф", Агенция "Монитор" и "Политика", и нейния собственик депутата Делян Пеевски. „Заведох дело срещу медиите на Пеевски, бях обвиняван несправедливо години наред. Спечелих, на втора инстанция той дори не изпрати адвокат, печеля на втора инстанция“, обяви Ненчев в национален ефир.