Снимки

Не е изненада, че на Специализираната прокуратура й се отвори много работа, веднага след създаването и. Статуквото на криминалния преход “ние ще си затваряме очите днес, а вие след като дойдете на власт”, започна да заплашва държавността. Дойде време на това безобразие да се сложи край. Затова не минава ден без разкрития на корупционни схеми. Любопитно е, че в повечето случаи извършителите са чиновници, които трябва да се грижат за спазването на законите и приходите в хазната. Става все по-ясно, че спекулациите за промени в съдебната система, са димка, зад която се крият подсъдните олигарси и техните протежета сред политиците и администрацията. Вижда се, че зад драмата на умрелите от глад коне в Осоговската планина стои не само този, който ги е отглеждал и получавал за това хиляди евро субсидия, а цяла верига от чиновници, които са проявили престъпна небрежност и също са се облагодетелствали. Не по-малко драстичен е пресният случай на арестуваните двадесет данъчни служители в София и вече откритите в домовете и колите им крупни суми, които най-вероятно са от корупционна дейност. Старата схема “и вълкът сит, и агнето цяло”, при която всеки дава по нещо, за да си осигури спокойно безчинстване, започва да боксува. Чувството за безнаказаност е най-опасно сред тези, които се грижат за доброто функциониране на държавната машина. И пагубно за всички останали. Защото то не може да продължи до безкрай. Колкото повече такива схеми бъдат разбити, толкова по-трудно ще стане за политически спекулации на водените на конци мними протестъри. На хората вече им е светнало, че стоящите зад тях кукловоди, се интересуват единствено от принципа “стани , за да седна”, а напоследък и как да спасят кожите си.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Eнергийни сюжети или каква е връзката между леда, електричките и "Белене"

Явно последната седмица на петия месец от нашето председателство на Съвета на Европейския съюз ще протече под знака на две важни визити на български политици в Русия: отминалата вече среща на президентите на двете страни в Сочи и предстоящата среща на българския премиер с руския президент и с други официални лица на 30 май в Москва.

Побойниците от фейсбук

Късно следобед в събота до читалището в кв. "Гривица" в Шумен убили с нож млад мъж, баща на три деца. На пръв поглед мнозина биха отвърнали глава - битова свада на границата на квартала с циганската махала, някак си дежавю, което не предизвиква съпричастност. Можеше да си продължим с обърната глава, ако не беше цялата съботна активност на убиеца в социалните мрежи.

Вечната сила на пазарлъка

 Промениха се светът, хората и техните нрави. Няма го умилителния пазарлък от времето на Любен-Каравеловите герои. Дигиталната епоха иска своето.