Снимки

Близо 12 млн. лв. събраха синдиците на фалираната КТБ от предприети от тях правни действия по осребряване на вземанията на банката през юли. Това става ясно от четвъртия вече месечен отчет на Ангел Донов и Кристи Маринова, публикуван на сайта на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ).

Сумата е шест пъти по-висока от събраните през юни 2 млн. лв. и четвъртата най-голяма от началото на 2016 година. Най-голяма част от вземанията през юли - около 11,37 млн. лв., са от юридически лица по дължими от тях кредити, 458,3 хил. лв. са от осребрени ценни книжа, 40,5 хил. лв. - от физически лица, а малко над 5,8 хил. лв. са вземания, класифицирани в графа „други“.

Тъй като в отчета всички данни, отнасящи се до физическите и юридическите лица, са заличени, не става ясно срещу кои компании синдиците и техният екип са образували изпълнителни производства, спрямо кои пристъпват към изпълнение на особени залози, на кои са пратили писма с покани за доброволно изпълнение, за задълженията на кои са се обърнали към частни съдебни изпълнители и спрямо кои са поискали налагане на запори.

Маринова и Донев са изпратили 16 молби до синдиците на дружества, чието имущество служи за обезпечение по отпуснати от КТБ кредити, с искане за уведомяване за предприети действия за продажба на заложени имущества в полза на банката.

Синдиците са пратили и 45 молби до частни съдебни изпълнители с искане на информация относно предприети действия за продажба на недвижими имущества, заложени като обезпечение по отпуснати кредити.

Изпратена е молба до СГП за извършване на проверка по повод отправени заплахи към адвокат, обслужващ КТБ, във връзка със заведени дела от банката срещу четири неупоменати дружества длъжници.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Цените на зърното на борсите вървят надолу

Цените на зърното спадат на общоевропейската борса Euronext в Париж на фона на перспективата за търговска война между САЩ и Китай, която оказва натиск над всички основни икономически показатели и предизвиква масови разпродажби. Това показва проучване на специализираната организация за оценка на земеделските рискове Agritel, цитирано от АФП и БТА.

ЕС и Австралия започнаха преговори за търговско споразумение

В австралийската столица Канбера комисарят по въпросите на търговията Сесилия Малмстрьом заедно с министър-председателя на Австралия Малкълм Търнбул и министъра на търговията Стивън Чиобо официално започнаха преговори за всеобхватно и амбициозно търговско споразумение между ЕС и Австралия, съобщиха от ЕК.

32 плажни капанчета на Слънчев бряг с нарушения

Общо 32 незаконни преместваеми обекта върху плажната ивица в Слънчев бряг не отговарят на одобрената от министъра на туризма схема и са без разрешения за поставяне от главния архитект на община Несебър.