Снимки

Ракетата New Shepard на Blue Origin извърши седмият си тестов полет на 12 декември, носейки последната версия на Crew Capsule 2.0 и първия си търговски товар с лиценз от Федералната Авиационна Администрация на САЩ (US FAA). Товарите, вариращи от произведения на изкуството до медицински експерименти, бяха изпратени в космоса на височина 100 км по време на 11-минутния полет, след който претърпяха три минутно свободно падане.


На 12 декември от 10:59 ч. CST, ракетата за многократна употреба New Shepard излетя от тестовия полигон на Blue Origin в западен Тексас. По време на полета New Shepard достига максимална скорост на изкачване от Мах 2.94. (3.200 км / ч) и максимална скорост на спускане от Мах 3.74 а (4.582 км / ч) по пътя обратно към Земята.


Прототипът на Crew Capsule 2.0 е безпилотен, но има пътник, тестов манекен наричан манекена Скайуокър, който е оборудван с инструменти предназначени да съберат данни за полета. Blue Origin иска да популяризира системата за изстрелване като платформа за суборбитални изследвания, които могат да бъдат провеждани по няколко пъти на ниска цена за повторни експерименти.


За тази цел Mission 7 включваше 12 експериментални товара на различни клиенти. Сред които бяха:

Изследователска платформа на JANUS

Платформата за интегриране и наблюдени JANUS на Лабораторията за Приложна Физика към Университета „Джон Хопкинс” е предназначена за проучване на суборбалните условия при полет, както вътре в капсулата, така и извън нея.
 

 

Експеримент с клетъчни изследвания в микрогравитация CRExIM

Този експеримент цели да изучи как безтегловността влияе върху клетъчния процес на Т-клетките, които се развиват в стволови клетки в костния мозък с надеждата да се разбере повече за имунната система.

Светлинен експеримент в безтегловност ZGGE

Това е експеримент на Университета Пърдю (Purdue University) и основно училище Къмберленд (Cumberland Elementary School) в Индиана и Arete STEM, ZGGE се базира на въпрос от учениците, дали светулките могат да светят в космоса. Експериментът представлява комбиниране на био луминесцентни химикали при нулева гравитация и заснемане на резултатите с миниатюрна видеокамера.

DCS училище Montessori

Това е товар създаден от ученици от началното и средно училище, който включва микроконтролер Arduino Nano със сензори за наблюдение на средата в капсулата заедно с художествен проект.

Изразяване на гени при туморния растеж

Друг експеримент при безтегловност, който разглежда изразяването на гените, които влияят върху растежа на тумори. Посредством инжектиране на RNAlater в колби съдържащи клетки остеосаркома, които ще бъдат анализирани с помощта на обратна транскрипционна полимеразна верижна реакция (RT-PCR), за да се определи как се променя генната експресия.

 


 

Evolved Medical Microgravity Suction Device EMMSD

Този хирургичен експеримент от Orbital Medicine и Университета Пърдю,  финансиран по програмата Flight Opportunities Program на НАСА използва имитация на гръдна кухина за изпробване на устройство за лечение на хемоторакс при безтегловност. Устройството е проектирано да изтегля кръвта при нулева гравитация, докато смуче въздух, за да надуе отново свития бял дроб.

 

 

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Роботи създават шедьоври на изкуството

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Конкурсът по изобразително изкуство за роботи, Robot Art представлява забележителна комбинация от изкуство и технология, предизвикваща инженери да създават роботизирани системи, които изработват произведения на изкуството, използвайки четки и бои.

Двигателите на Rolls-Royce ще се поправят сами

Роботи за инспекция и поправка на самолетни двигатели

Двигателите на Rolls-Royce ще се поправят сами

Самолетните двигатели са сложни машини с много, труднодостъпни места, а за да работят добре, се изисква много време и поддръжка. В бъдеще, Rolls-Royce иска, тези задачи да може да бъдат изпълнявани от различни видове роботи, които да обикалят и преглеждат тези части на самолета и бързо да отстраняват проблемите още в зародиш.

Интерактивните цифрови творения правят посетителите част от изкуството в Mori Building Digital Art Museum

Музей на дигиталното изкуство отвори в Токио

Интерактивните цифрови творения правят посетителите част от изкуството в Mori Building Digital Art Museum

Нова, невероятно впечатляваща атракция отвори врати в Токио. Mori Building е домакин на описвания, като неповторим Музей на цифровото изкуство (Digital Art Museum). Вътре посетителите могат да се разхождат свободно през вдъхновяващи светлинни творби, които ги подтикват да се слеят с изкуството.