Снимки

Ученическата ваканция бе удължена в 5 общини в Пазарджишко-в областния град, Септември, Белово, Ракитово и Лесичово, като разпорежданията са на общинските кметове, които са се съобразили с усложнената зимна обстановка и високата заболеваемост от грип и други вирусни инфекции сред децата, както и с невъзможността стаите да бъдат затоплени до достигане на оптималните температури за работа. Заповедите са съгласувани и с местното Регионално управление по образование и Регионалната здравна инспекция. За неучебни са обявени четвъртък и петък. Учебните занятия ще бъдат възобновени в понеделник, на 16 януари. От общината в Септември уточниха, че  в петък ще стане ясно дали и тогава часовете в училищата ще бъдат нормални или намалени заради лошите метеорологични условия.Директорите на училищата трябва да уведомят своевременно учениците за удължаването на ваканцията и да създадат организация по опазване на имуществото и предотвратяване на аварии в отоплителните системи.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Руските връзки на Цветан Василев се подават от трезора на КТБ

Дебелите руски връзки на Цветан Василев изскочиха и от свидетелските показания по делото за източване на КТБ. Дори флагманът на координираната от олигарха Иво Прокопиев Фабрика за фалшиви новини „Капитал“ не успя да ги прикрие, а напротив – погрешка ги освети. Именно „Капитал“ в последния си брой за пореден път се опита да отклони вниманието на обществото с манипулативна публикация, базирана на свидетелски показания по делото за източването на КТБ.

Взимат на мушка черешовото топче и хайдушките пушки

Историческите възстановки на героични събития от миналото са не само атракция за публиката и силен коз в патриотичното възпитание на младите, но и източник на приходи от културен туризъм. Местните управи помагат финансово за провеждане на проявите, защото те са реклама за общините и събират много туристи не само от България.

Гимназии и бизнесът разработват учебни планове

Учебни планове и програми по специалности в 40 професионални направления започват да разработват екипи от водещи професионални гимназии от цялата страна в партньорство с представители на бизнеса и висшите училища. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на дискусия за повишаване на образователната продукция в рамките на икономическия форум в Пловдив.