6300 трошки висят по улиците в София

6300 трошки висят по улиците в София

6300, излезли от употреба автомобили висят из софийските улици. Общо стикираните коли от Столичния инспекторат са 16 072 и тече тримесечният срок за доброволното им преместване от терени общинска и държавна собственост, събощават от контралния орган.

От тях доброволно преместени от гражданите са 9765, принудително са премахнати 1925 и 291 са минали годишен технически преглед, с което е отпаднал критерият за излезли от употребна моторни превозни средства. Останалата част са в процедура по преместването им.

Гражданите могат да подават сигнали в районните администрации, на официалната електронна поща на Столичен инспекторат, на денонощния телефон за неспешни сигнали 02/ 987 55 55 и в Районните инспекторати.

"Призоваваме гражданите, които са собственици на излезли от употреба МПС, да ги предават доброволно на площадки за временно съхранение и разкомплектоване. Стикирането във всички райони на града продължава", обясниха от инспектората.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.