Снимки

Партията на проваления правосъден министър Христо Иванов „Дай, България“ отново се показа като политическо пипало на олигархията и разпространи опорните точки на своя финансов благодетел Цветан Василев.

Кампанията против законовите поправки, които депутатите от ДПС Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид предложиха за стопиране на вторичния грабеж на активите на КТБ, тече с пълна сила вече втора седмица. Още с представянето на законопроекта вносителите предупредиха, че очакват

адвокатите на престъпната банда

източила КТБ, да се активизират и да ревнат срещу подготвените изменения. Прогнозите им се оказаха верни, тъй като медиите от фабриката за фалшиви новини моментално започнаха да заливат публичното пространство с клевети и манипулации по адрес на Пеевски. Самият Василев избълва едно отворено писмо, пълно с традиционните му лъжи, което безкритично бе разпространено от кръга „Капитал“ и присъдружните му сайтове.

Христо Иванов - сламеният лидер на олигархичния ГМО партиен проект - Да(й), България. Естественото продължение на хибридната акция бе включването на политическите пипала на олигархията. Само ден след своя финансов благодетел Иванов също се включи в хора от адвокати на грабителите на активите на КТБ. От името на маргиналната си партия той си поиска пропуск с надпис „посетител“ в НС, тъй като на последните избори българският народ не му предостави достъп до парламента, и внесе в деловодството становище по законопроекта. Очаквано становището повтаря едно към едно опорните точки, спуснати от Белград, където благодетелят на Иванов продължава да се укрива от родното правосъдие след разграбването на КТБ. По закон становище по различни законопроекти дават ресорните комисии, заинтересуваните институции, а парламентарните групи декларират дали биха го подкрепили или не. Иванов не е нищо от гореизброените, тъй като нито получи обществената подкрепа да влезе в парламента, нито задкулисните му господари вече могат да го уредят на сладък пост в изпълнителната власт. Не може да се представя и за човек от НПО, тъй като се разкри като политическа марионетка. Официално становището му може да се вземе само за сведение. Но дори и тогава би било морално да декларира конфликт на интереси, както по закон са задължени истинските депутати да направят. Причината е, че Василев и марионетките му са основните автори на вторичния грабеж на КТБ. Българския Мадоф обаче е основният източник на финансиране на „Дай, България“, както признаха самите й създатели в стенограмите АРГО-гейт.

Българският Мадоф - Цветан Василев се укрива от правосъдието в Сърбия. Освен това „Дай, България“ остана без държавна субсидия, тъй като не успя да излъже достатъчно избиратели да гласуват за нея. Поради тази причина създателите й са подплашени, че ще останат и без „сиво финансиране”, както го нарече Николай Стайков. Защото ако законопроектът бъде приет и фиктивните сделки с активите на КТБ бъдат развалени, Василев и марионетките му ще останат с много по-малко присвоени пари и едва ли ще могат да си позволят лукса да продължават да издържат

бутикови партии без избиратели

Такава е реалистичната съдба и на бившите ченгета от ДС, които в момента адвокатстват на Цветан Василев срещу пари, окрадени от КТБ. Агент Академик Огнян Стефанов буквално превърна сайта си „Фрогнюз“ в пресслужба на банкера беглец и публикува всяка негова дума безкритично, в много случаи дори преди изявленията да се появят на личния му блог. Другото ченге от ДС и виден костовист – Илиян Василев, пък се опитва да се представя за експерт и общественик и от позицията си на такъв да защитава неприкосновеността на скъпия му мустак. Единственото, което се знае със сигурност, е, че Василев е експерт по доносите за ПГУ на ДС, които са го ползвали като секретен сътрудник с псевдоним Сашо. В работното му дело, изискано от Комисията по досиетата, обаче се срещат данни за негова дейност и под друг псевдоним - Драган. Така че извънредната активност в помощ на сегашния му спонсор Цветан Василев намира своето обяснение в миналото, когато костовистът също е бил толкова хипертактивен, че да работи под два псевдонима за ДС.

 

Консултант по приватизация критикува законопроекта

В хода на черната кампания срещу поправката „Пеевски“, по правилата на Гьобелсовата пропаганда бяха включени и експерти по право. 
Първата стъпка бе манипулиране на новини. След това се пуснаха клевети за вносителите, мултиплицираха се отчаяните вопли на дежурните експерти, измисли се работа и на партиите за лична употреба. „Фрогнюз“ обаче в мерака си да угоди на своя задкулисен благодетел Цветан Василев изтупа от нафталина професора по търговско право Ангел Калайджиев, който явно е бил най-близкото до уважаван юрист, който може да се съгласи да критикува законопроекта. Ако оставим настрана очевидното непознаване на актуалните законови правила, което демонстрира професорът, за да стане ясно защо толкова лесно е активиран да плюе законопроекта, е нужен само един факт от биографията му. Самият той си признава в сайта си: „Консултирал е Агенцията за приватизация по изпълнението на няколко големи приватизационни договора - 2000-2001 г.“. С други думи, давал е на Иван Костов съвети как да проведе бандитската приватизация на държавни активи, а в момента се противопоставя на мерки, които биха засегнали едно от най-свидните отрочета на Командира - Цветан Василев.
 
 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Директор в US фирмата BGR Government Affairs: Ние защитаваме интересите на Пеевски

В понеделник Огнян Стефанов – агент Академик, сътвори поредната фалшива новина по адрес на депутата и наш издател Делян Пеевски, като в списвания от него сайт „Фрогнюз“ манипулативно се твърдеше, че министър Николина Ангелкова отишла в САЩ да ходатайства за Пеевски по измислената жалба, която БГ Мадоф Цветан Василев внесе срещу него по закона „Магнитски“. Според агента от ДС Ангелкова била платила „1 млн. долара да спасява Пеевски в САЩ“.

Порой с фалшиви новини срещу Пеевски

Депутатът и наш издател Делян Пеевски продължава да е обект на фалшиви новини по всевъзможни теми, като името му се намесва без никаква причина и дори елементарна логика във всички актуални теми само и само да се поддържа ежедневния норматив от манипулации по негов адрес. Пореден пример дават от сателитния на кръга „Капитал“ сайт „Офнюз“ в манипулативно поднесения уж „шегаджийски“ обзор на реакциите от пороя, който се изля в София в понеделник.

Слуга на БГ Мадоф клевети Пеевски

Верният паж на мустакатия фараон Цветан Василев Огнян Стефанов сътвори поредната фалшива новина по адрес на депутата и наш издател Делян Пеевски.