Снимки

След успешна Kickstarter кампания в края на 2016 г. базираната в Бордо компания Joué официално пусна търговска версия на своя модулен интерфейс за създаване на музика. Joué предоставя на музикантите усещане за реален инструмент при създаването на цифрова музика с лесно подменящи се модули, позволяващи тактилно възпроизвеждане на клавиши, струни, барабани и други.


Интерфейсът Joué и MIDI контролерът са монтирани на основа от метал и дърво с интегриран полифоничен датчик за натиск, на която се поставят различните модули.

Всеки модул е ​​изработен от мек при допир, еластичен материал, който трансформира натиска от повърхността във вибрации които предава към полифоничния сензор в основата.
Модулите се прикрепват магнитно към основата и всеки от тях е конфигуриран така, че да създава различно усещане при свирене на него, което предоставя тактилното взаимодействие, вместо потребителят да плъзга пръсти по сензорен екран.


Joué се включва към таблет с приложения за създаване на музика посредством USB, а RFID тагове позволяват автоматичното разпознаване на модули.

Основния комплект Joué се предлагат на цена от € 479 или може да си купи само основата за € 399 и да се добавят отделни магически модули с цена започваща от € 19.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Merkava Mk 4 Barak използва изкуствен интелект

Израел с интелигентен танк

Merkava Mk 4 Barak използва изкуствен интелект

Израелските отбранителни сили (Israeli Defence Force) въведоха изкуствен интелект (AI) в бронираните бойни машини с най-новия вариант на своя основния боен танк.

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Роботи създават шедьоври на изкуството

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Конкурсът по изобразително изкуство за роботи, Robot Art представлява забележителна комбинация от изкуство и технология, предизвикваща инженери да създават роботизирани системи, които изработват произведения на изкуството, използвайки четки и бои.

Двигателите на Rolls-Royce ще се поправят сами

Роботи за инспекция и поправка на самолетни двигатели

Двигателите на Rolls-Royce ще се поправят сами

Самолетните двигатели са сложни машини с много, труднодостъпни места, а за да работят добре, се изисква много време и поддръжка. В бъдеще, Rolls-Royce иска, тези задачи да може да бъдат изпълнявани от различни видове роботи, които да обикалят и преглеждат тези части на самолета и бързо да отстраняват проблемите още в зародиш.