Снимки

Нова система за таксуване в градския транспорт започна работа във френския град Дижон. Градският транспорт в града е оборудвала своите трамваи с терминали за валидиране, които позволяват на пътниците да плащат за пътуванията си на борда с помощта на безконтактни разплащателни карти. Така, когато се качват на трамвай, пътниците ще могат да плащат за пътуване с безконтактна дебитна или кредитна карта, независимо коя е банката издател на пластиката. Всичко, което трябва да направи пътникът е да потвърди пътуването си чрез безконтактната карта чрез специалния терминал за валидиране.

Този модерен метод, който се предлага на двете трамвайни линии в Дижон, ще бъде приложен и на автобусните превози във втората фаза на проекта. Новият начин за плащане е на същите цени като стандартните билети в града т.е. 1,30 евро за един час на двете трамвайни линии и дневен абонамент за 3.90 евро.

Новото решение за плащане дава възможност на потребителите да избягват опашките и да купуват билети от вендинг автомати, пише intelligenttransport.com. По време на проверките контрольорите ще удостоверят наличието на билет чрез терминал, на който пътникът ще поставя безконтактната си разплащателна карта.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

ЕК поиска Airbnb да работи по европейските правила

Европейската комисия и органите за защита на потребителите от ЕС призовават Airbnb да приведе общите си условия в съответствие с правилата на ЕС за защита на потребителите и да осигури прозрачност при представянето на цените, съобщиха от ЕК.

6 455 684 лева постъпиха по набирателната сметка на агенцията

Близо 6,5 млн. лева от просрочени задължения събра НАП Добрич

6 455 684 лева постъпиха по набирателната сметка на агенцията

6 455 684 лева просрочени данъчни и осигурителни задължения постъпиха по набирателната сметка на НАП Добрич до средата на юли, след предприети действия от публичните изпълнители в местния офис на приходната агенция.