Снимки

Бойко Борисов бе преизбран за лидер на ГЕРБ с пълно мнозинство от делегатите на днешния партиен конгрес. Даниела Дариткова пък ще влезе на мястото на правосъдния министър Цецка Цачева в Изпълнителната комисия на партията, а доскоршният шеф на парламента Димитър Главчев ще оглави Контролната комисия на ГЕРБ. Той прочете гласувана от конгреса декларация, в която се посочва, че ГЕРБ никога няма да направи коалиция с БСП. "Подобна коалиция е невъзможна. От трибуната на форума ни днес заявяваме категорично, че не желаем да се класираме с БСП не само днес, но и в бъдеще, защото имаме непреодолими различия във визиите си за развитието на България. Защото имаме различни представи за политически морал и ценности. Защото ние сме модерната европейска партия у нас, чийто глас се чува и в Европа", се казва в декларацията.

“Нямаме право да грешим и да губим време”, обърна се към делегатите на конгреса Борисов след преизбирането си за лидер. “Ние отстраняваме хора от позиции, които са верни и предани, имаше и такива, които не трябваше да бъдат допускани до партията”, каза Борисов допълни, че когато някой в ГЕРБ бъркат винаги ще има реакция. „Другите говорят, че 80% от българите са дебили в парламента“, заяви премиерът и допълни, че ще го обвиняват, че не брани хората си. „Заради едно предаване Антон Тодоров не е депутат, а за „дебили“ се приема, че е нормално“, сравни Борисов. Той заяви, че етническият мир в страната е безалтернативен. “ГЕРБ пази етническата толерантност като зеницата на окото си”, каза Борисов и допълни, че езикът на омразата е забранен в партията. Той заръча да се правят нови училища, детски градини, спортни площадки, обредни домове, читалища, паркове, водопроводи, канализации и магистрала „Хемус“.

Преди това Борисов заяви, че за едно престъпление не може да има давност. Той коментира протеста срещу кмета на София Йорданка Фандъкова с призива да не се връзва на “100 човека излезли да спасяват София”. “Стана ми мъчно за Фандъкова преди малко - стотина души и то от София излезли да спасяват София. Аз като станах кмет 50 детски градини бяха откраднали. Когато нападат жена и то с такива думи, ГЕРБ е длъжен да скочи и да я защити”, разпали се Борисов и допълни, че ГЕРБ са направили 90 нови детски градини. “Не може да излезе един усмихнат да не казвам какъв - магазините, детмаг, ЦУМ, ами общинските фирми, как си мислят, че ще забравим какво е ставало. С туша се събираха там Пъпката и други. Вълци и мечки се занимаваха с чистотата. Сега като излезеш в събота и неделя не можеш да минеш от народ по Южен парк, Витошка - метрото, музеи, култура. Няма несанирано училище само за 6-7 години", заяви Борисов. Относно исканията за предсрочен вот той заяви, че едни избори струват 50 млн. лв. „Ако искат да променим Конституцията на всеки 6 месеца да правим избори, да даваме 50 млн. лева и всички загубили да казват, че искат пак избори“, каза още той. Борисов попита още защо от БСП не са направили административните реформи, магистралите, пречиствателните станции, жп линиите, училищата. На критиките за оградата по границата с Турция, той отвърна, че преди дори не е имало такава. “Не им харесват коментарите от европейските лидери, че България се справя с бежанската криза”, каза Борисов. Той заяви, че опозицията не иска страната да проведе успешно председателство. "Ако могат да го провалят, ще го провалят. Най-гадната дума, която познавам в живота си, това е думата - завист. Неприятно им е, когато някой успява в България. За един Григор Димитров, за който светът се радва, и срещу него пуснаха коментар. Не могат да се зарадват“, коментира Борисов.
Преди това заместникът му Цветан Цветанов коментира, че опозицията иска да дискредитира страната ни, за да търси легитимация и да представи нещата в различен план. Той отчете работата на партията в последните три години, като каза, че участието и членството в ГЕРБ не е привилегия, а отговорност. Цветанов посочи, че от 2014 година редиците на ГЕРБ са се увеличили с 10 хиляди човека и вече достигат до 93 хиляди члена и допълни, че партията дава равен шанс на младите хора за развитие. Той припомни, че на европейските избори през май 2014 г. гражданите са показали коя партия искат да води страната и се е заговорило за предсрочни избори, който по-късно ГЕРБ спечели. Като най-силният момент в чисто организационно естество Цветанов изтъкна пълните листи за общински съветници по време на местния вот през 2015 г. Той заяви, че с резултатите от 130 кметове на изборите, са дали възможност ГЕРБ да представлява 5,5 млн. български граждани. Цветанов нарече „истински достойни партийни членове“ Цецка Цачева и Пламен Манушев, защото са приели да участват в президентската надпревара. Загубата й, той отдаде на манипулации и фалшиви новини от страна на опонентите си. "Днешното управление е стабилно, България и стабилна и ГЕРБ сме стабилни, както ще продължава и в бъдеще и по време на европредседателството", завърши Цветанов.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Некачествен ремонт срина цяло стълбище в Дупница

Максималната санкция в размер на 1500 лева ще бъде наложена от Община Дупница на местното ВиК заради некачественото изпълнение на възстановителните дейности при подмяна на водопровода на стълбите по улица "Родопи".

Ремонтират 50 училища и детски градини в София

50 училища и детски градини в София ще бъдат ремонтирани тази година. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери изграждането на нова сграда към 134 ДГ „Любопитко“ в „Красно село“. Средствата за реконструкцията на учебните заведения са от приватизационния фонд, продажбата на „Общинска банка“ и по ОП „Региони в растеж“.

Разходите на работодателите за труд нарастват с 6,8%

Разходите на работодателите за един отработен час за наетите от тях лица нарастват с 6,8% спрямо първото тримесечие на 2017г., това сочат предварителните данни на Националния статистически институт за същия период на 2018 г. Най-висок ръст е регистриран в икономическите сектори „Добивна промишленост“ - с 12,2%, „Преработваща промишленост“ - с 10.4%, и „Образование“ - с 10,3%.