Снимки

Министерството на отбраната скочи остро срещу присъдружния на „Капитал“-ци сайт „Медиапул“, като го обвини в „явно съчиняване на фалшиви новини и то от медия с публично изявена претенция за борба с фалшивите новини“. От ведомството на Красимир Каракачанов визираха материал от понеделник със заглавие

„За първи път е отнет лицензът на държавен оръжеен търговец“, в който надълго и нашироко се говори за казуса с дружеството под шапката на МО „Снабдяване и търговия“. От военното министерство уточниха обаче, че текстът е с невярно съдържание, като припомниха, че в края на юли Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия само е спрял временно действието на лиценза на дружеството за минималния срок от 2 месеца в очакване на съгласувателната процедура от ДАНС за новия управител Хранимир Генчев. Освен това именно в понеделник съгласувателната процедура вече била приключила с внесено писмо в Междуведомствения съвет и се очаквало още на следващото му заседание лицензът на „Снабдяване и търговия“ да бъде възстановен.

От Министерството на отбраната опровергаха вчера и друга информация в медийното пространство, според която застраховани военни може да останат без обезщетения, тъй като КФН пък е отнела лиценза на ЗК „Надежда“, с която ведомството има договори. От министерството уточниха, че в тази ситуация армейците и цивилните служители ще се ползват с всички средства за защита от закона. В същото време обаче МО призна, че до момента е имало неуредици със застрахователната компания, заради които само е сезирало КФН и е поискало съдействие. Става дума за случаи, в които „Надежда“ е отказала да изплати дължимото обезщетение за временна загуба на трудоспособност на застраховани лица с аргумент, че е имало „подценяване на опасността“ и „проявяване на невнимание“.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Директор в US фирмата BGR Government Affairs: Ние защитаваме интересите на Пеевски

В понеделник Огнян Стефанов – агент Академик, сътвори поредната фалшива новина по адрес на депутата и наш издател Делян Пеевски, като в списвания от него сайт „Фрогнюз“ манипулативно се твърдеше, че министър Николина Ангелкова отишла в САЩ да ходатайства за Пеевски по измислената жалба, която БГ Мадоф Цветан Василев внесе срещу него по закона „Магнитски“. Според агента от ДС Ангелкова била платила „1 млн. долара да спасява Пеевски в САЩ“.

Порой с фалшиви новини срещу Пеевски

Депутатът и наш издател Делян Пеевски продължава да е обект на фалшиви новини по всевъзможни теми, като името му се намесва без никаква причина и дори елементарна логика във всички актуални теми само и само да се поддържа ежедневния норматив от манипулации по негов адрес. Пореден пример дават от сателитния на кръга „Капитал“ сайт „Офнюз“ в манипулативно поднесения уж „шегаджийски“ обзор на реакциите от пороя, който се изля в София в понеделник.