Снимки

Ремонти на пътища и възстановяване на собствеността на курорти от местно значение и съдействие от правителството за решаването на тези въпроси са поискали на среща с новия областен управител на Пазарджик Стефан Мирев кметовете на 12-те общини в региона. Това съобщиха от областната администрация. От своя страна кметовете на общини са поставили и някои конкретни въпроси, за които вече има стартирали процедури и внесени документи в областна администрация и различни министерства. Изграждане на обходен път на град Септември и намаляване на тежко-товарния трафик, който преминава през града, е бил един от въпросите, поставен от кмета на Септември Марин Рачев. Той е потърсил подкрепата на областния управител за изграждането на велоалея по трасето на вече неизползваема жп линия и предоставяне на общината на сградата на бившата опитна станция в гр. Септември за обособяването на индустриална зона. Кметът на община Пещера Николай Зайчев е поставил пред областния управител въпроса за възстановяване на община Пещера на собствеността на летовище „Свети Константин“. Процедурата е в ход, областна администрация е дала и необходимите положителни становища. Община Лесичово ще търси подкрепа и съдействие за ремонт на републиканския път, който преминава през Пазарджик-Калугерово-Лесичово-Церово. Неотложен за община Панагюрище е ремонтът на част от магистралния водопровод. По думите на кмета на общината Никола Белишки, копаенето на трасето, поради чести аварии, е стигнало много близо до газопровода, преминаващ под АМ „Тракия”. Кметът на Брацигово Петко Петков очаква да бъде финализирана от областния управител процедурата по безвъзмездно предоставяне на община Брацигово на курорта „Атолука”, за което вече има решение на Министерски съвет.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Академията на МВР стана Фрог-академия, спуска опорки по заръка на Василев

Академията на МВР се превърна във Фрог-академия, като буквално бомбардира силовото ведомство с фалшиви новини всеки ден през сайта „Фрогнюз“. Интернет страницата е собственост на агента от ДС с псевдоним Академик, иначе познат като Огнян Стефанов.