60 млн. влагат във ферми пострадали от чуми

60 млн. влагат във ферми пострадали от чуми

58 674 000 лв. е бюджетът, който ще бъде разпределен чрез проекти предимно във ферми, които загубиха стадата си заради чума, и различни болести по животните. Субсидията е 50% от разходите на всеки проект. Минималният размер на помощта за един кандидат е с таван до 29 337 лв., а максималният – до 977 900 лв., съобщиха от Държавен фонд Земеделие. 

Приемът на документи стартира в началото на юли и ще продължи до края на септември. Стопанствата кандидатстват по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ на ПРСР 2014-2020 г. .

Средствата са целево насочени към инвестиции в земеделски стопанства от сектор „Животновъдство“. Основен приоритет ще имат проекти, които се реализират в райони в близост до зони, в които е възникнала епизоотична обстановка. По-голям брой точки ще получават и проекти, представени от по–малки земеделски стопани и такива, които планират инвестиции за повишаване на биосигурността в стопанствата. Чрез финансовата подкрепа по подмярката ще се стимулира първично селскостопанско производство и съхранение само на собствени земеделски продукти, получени при отглеждането на селскостопански животни, както и подготовката им за продажба.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.