60 000 души получават „Топъл обяд“

60 000 души получават „Топъл обяд“

Над 60 000 души ще могат да получат "Топъл обяд в условия на пандемият от COVID-19". Това ще е възможно, след кто се отпускат допълнителни 39 млн.лева за 2021 г. към бюджета на Оперативната програма за храни. Средствата са осигурени от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се в резултат от инициативата на Европейската комисия за преодоляване на последствията от кризата чрез механизма REACT-EU“, съобщиха от Агенцията за социално подпомагане.

За да не се допусне прекъсване на подкрепата за най-нуждаещите се в условията на кризата, предизвикана от коронавируса, в периода април – декември 2020 г. правителството осигури 14.2 млн. лв. изцяло национално финансиране за Целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация 2020“. Топла храна всеки работен ден получаваха хора без доходи или с ниски доходи под линията на бедност. Хора, които поради възрастта си или поради увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията, право на помощ имат и карантинирани без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и без близки, които да им окажат подкрепа, както и социално слаби подпомагани лица, нуждаещи се от допълнителна подкрепа, за да задоволят основните си жизнени потребности. Благодарение на програмата предоставянето на една от най-одобряваните мерки за подкрепа продължи за почти 34 700 уязвими лица.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.