6,5 млн. лева за строителство получиха общини от Хасковско

6,5 млн. лева за строителство получиха общини от Хасковско

Министерски съвет отпусна над 6.5 млн. лв. на 8 общини в Хасковска област за инфраструктурни проекти и ремонти, съобщиха от областната управа. Най-високата сума получава община Свиленград - над 1,7 млн. лева за ремонт на улици.

Община Минерални бани получава 700 000 лв. за частично финансиране на проект „Благоустрояване на улична мрежа в село Минерални бани – етап 3“.

Ивайловград очаква 1 075 821 лв. за реконструкция и рехабилитация на улиците „Възрожденска“, „Асен Златаров“, „Орфей“, „Иван Вазов“.

Община Любимец ще ползва 430 000 лв. за окончателно завършване на ремонта на Специализираната болница за лечение и рехабилитация на сградата на Младежки дом в Любимец.

Община Харманли получава 850 000 лв. за ремонт на съществуваща ВиК мрежа и сградни отклонения по улиците „Св. св. Кирил и Методий“, „Св. Климент Охридски“, „Освободител“, „Сакар планина“, „Балкан“, „Петко Каравелов“, „Христо Смирненски“.

820 000 лв. са за община Симеоновград за рехабилитация на улица „Стефан Стамболов“ и подмяна на ВиК мрежа..450 000 лв. са за община Маджарово за реконструкция на улици в село Долни Главанак, а 480 са отпуснати на община Стамболово.

Правителството одобри общо 145 690 676 лв. за извършване на текущи ремонти и за добиване на не финасови активи за общините в цялата страна.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.