Снимки

Понякога трябва да се направи крачка назад, за да се направи крачка напред. Lockheed Martin създаде опростена версия на своя индустриален екзоскелет Fortis, превръщайки ключовите му компоненти за поддържане на тегло в отделен продукт. Подвижната рамка, без моторно задвижване наречена Fortis Tool Arm, позволява на работници да използват тежки инструменти с тегло до 23 кг под неудобен ъгъл за дълъг период от време без умора.

Погрешно е схващането, че в 21-ви век ръчният труд е нещо от миналото, но на много работни места все още се изисква боравенето с тежко оборудване, което се държи високо или под ъгли, които биха били изтощителни, дори ако инструментът е лек. За да облекчи това, Lockheed създава своята система Fortis, която е безмоторен, , подвижен, мобилен екзоскелет, предназначен да облекчи натоварването от тежки електроинструменти и да пренасочи теглото им към земята, а не към тялото на работника.Идеята първоначално е разработена за американските въоръжени сили, като начин да помогне на войниците да пренасят тежки товари на дълги разстояния на бойното поле, а по-късно да бъде адаптирана за използване в заводи и на борда на корабите на военноморските сили на САЩ. Сега Fortis Tool Arm на Lockheed използва същата технология и я превръща в статична версия, като по-проста и по-евтина работна станция.


Fortis Tool Arm не е задвижвана електрически, както екзоскелета, от който произлиза, Tool Arm се носи около кръста и прави електрическите инструменти леки, като същевременно намалява вибрациите и осукването. Lockheed казва, че използвалите устройството отчитат две трети по-малко умора, по-висока производителност, подобрено качество на работата и по-малко мускулни наранявания.
 

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Firefly са съвместими с гласови асистенти и се зареждат бързо

Безжични слушалки с Bluetooth 5.0 и съвременни функции

Firefly са съвместими с гласови асистенти и се зареждат бързо

През последните няколко години безжичните слушалки се превърнаха в потребност. Много от ранните технически неудобства, като например непостоянното сдвояване, вече са решени и сега се предлагат множество наистина прилични безжични опции за слушалки. Компанията от Хонг Конг, Jabees вече стартира първата си кампания в Kickstarter, приемайки поръчки за новите си безжични слушалки, наречени Firefly.

Откриват технологичен център за деца в столицата (ГАЛЕРИЯ)

На 23 юни в София Тех Парк отваря врати TechnoMagicLand - интерактивен технологичен център за деца и младежи, където ученици, преподаватели и родители ще имат възможност да опознаят науката и технологиите отблизо и да си отговорят на тези и още много въпроси.

Ovis разпознава и заобикаля препятствия

Куфар с изкуствен интелект следи собственика си

Ovis разпознава и заобикаля препятствия

Тези, които пътуват често, вероятно знаят колко е уморително да влачат куфара си навсякъде. Но е възможно да бъде много по-лесно, ако куфара може просто да следва собственика си. Компанията от Пекин, ForwardX Robotics, предлага точно това, с моторизираният си куфар Ovis.