Снимки

Разведен баща на две деца изрази недоволството си от общината в Пазарджик, че са го настанили в къща без тоалетна и баня и той бил принуден да къпе сина си и дъщеря си в корито на двора. Освен това по стената в една от стаите, където спели 7-годишната Надка и 5-годишният Събчо, преминавал ток и от електричеството на два пъти малчуганите били „ударени“. Това го принудило тримата да спят на спалнята в другата стая, за да не пострадат от преминаващия ток по инсталацията. Прозорците и вратите на постройката също били разбити и се наложило новият обитател да ги закове с пирони, за да не духа. Това показа bTV в „Тази сутрин“. Жилището е собственост на общината и се намира на ул.“Драва“ в града, а месечният наем, който плаща Валентин Робов, е 5 лв. Робов се е нанесъл преди 2 месеца в него, след като сам пожелал да бъде настанен там.„През зимата внасях коритото в стаята, топлех вода на печката и така къпех децата, защото ходят на училище и трябва да са чисти“, обяснява бащата. Преди месец направил изкоп за външна баня и тоалетна на двора, но сам не можел бързо да направи постройката и вече на два пъти децата са падали в дупката. „Вальо е роден в общинско жилище, израсъл е в общинско жилище и живееше в общинско жилище заедно с родителите си на ул.“Спартак“ в кв.“Изток“ до момента, докато баща му не го изгони“, обясни пред „ Монитор“/“Телеграф“ управителят на общинското бюджетно звено „ Стопанисване и управление на жилищни/нежилищни и спортни имоти-Жилфонд“ Иван Стефанов. Той не отрече, че условията в къщата на ул.“Драва“ не са добри, но преди да му дадат това място мъжът бил живял в някакъв бункер срещу бившата казарма. Освен това Валентин съжителствал с някакво 16-годишно момиче от Петрич, което преди време родило бебе от тази връзка и детето било изоставено. Робов не работел никъде и се издържал с детските добавки и помощите, които взимал като самотен родител за двете си деца, твърди общинският шеф. Да, наистина няма баня и тоалетна в обитаваната от тях къща, но от общината му осигурихме камъни, пясък и цимент. Уговорихме се да му докараме вар, за да започне да зида постройката за външна тоалетна и евентуално баня, но той нищо не прави по въпроса, освен че е изкопана една дупка с дълбочина 1 метър, допълва Стефанов. Преди тримата Валентин, Надка и Събчо да се преместят в жилището на „Драва“ от общинското звено“ Жилфонд“ измазали стените с боя, но Робов сам пробил дупка в тавана и счупил прозорците, за да ги покаже пред телевизиите колко зле живеят. Самотният баща отрича, а пазарджиклии са запознати с неговата съдба още преди месеци, когато по местна телевизия излъчиха апел за помощ, че семейството нямало с какво да се отоплява през зимата и добри хора се отзоваха и изпратиха дарения-играчки, книжки и дрешки, а други осигуриха дърва и въглища за целия зимен сезон. Майките от Сдружение „Подай ръка и подкрепи“ също подадоха ръка на бедното семейство, но помогнаха до него да стигнат и помощи от София.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Самолет излетя от летище София без проверка

Летище София потвърди за излетелия без проверка от "Гранична полиция" частен самолет. За новия инцидент съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов преди няколко часа.

Учителите оцениха 274 учебници за „Приложими в практиката“

60 проекта за 3 клас, четири за 4 клас, 91 за 7 клас, 79 за IX клас и 44 по чужд език за нивата А1 и B1 са получили „Приложим в практиката“ след като учителите в страната приключиха оценяването на проектите на учебници и учебни комплекти. Предаден МОН.