Снимки

Ген. Стоян Тонев е починал днес. Бившият началник на Военномедицинска академия в София е бил намерен безжизнен във вилата си във Велинград. Няма данни за насилие, коментира говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Ген. Тонев  е бил намерен в хола на постройката от градинаря, който се грижел за имота, когато стопаните били в столицата. Именно градинарят е подал сигнала към 18,30 ч. Пристигналата на място дежурна оперативна група не е открила следи от насилие. Каква е точната причина за смъртта на ген.Тонев може да докаже единствено аутопсията, ако близките му са съгласни да бъде извършена. По предварителна информация ген. Стоян Тонев е издъхнал от естествена смърт. Тялото му е било откарано в пазарджишката болница.

Ген. Стоян Тонев е роден на 3 декември 1953 г. в Кърджали. През 1979 г. завършва Висшия медицински институт в Пловдив със специалност "Кожни и венерически болести", а през 1981 г. завършва курс по авиационна техника. Специализирал е в САЩ, Франция и Чехия. От 1979 г. до 1981 г. е началник на Медицинската служба на авиополка в Чешнигирово, а от 1984 г. работи във Висшия военномедицински институт (дн. Военномедицинска академия (ВМА). От 1986 г. до 1989 г. е шеф на отделение в Клиниката по кожни и венерически заболявания към института. От 1990 г. до 1992 г. е зам.-началник на Клиниката по кожни и венерически болести при Военномедициска академия и след това я оглавява. От 1 септември 2002 г. до 3 декември 2013 г. е началник на Военномедицинска академия. 
От февруари до октомври 2014 г. е заместник-кмет на София по здравеопазването. На 27 октомври 2014 г. полага клетва като депутат в 43-ото Народно събрание, където остава до февруари 2015 г. Напуска парламента заради скандал, като бе обвинен на нанесени щети на ВМА, докато е бил начело на болницата. 
През декември 2005 г. е обявен за "Лекар на България" за изключителен принос към здравеопазването, висок професионализъм, етика и морал, от Националния алианс "Живот в България", Медицинския университет в София, Съюза на учените и сдружението "Мати Болгария".
На 27 ноември 2008 г. е награден с орден "Стара планина" първа степен с мечове за изключителни заслуги за развитието на военното здравеопазване, за проявен професионализъм при организирането на медицинското осигуряване на въоръжените сили на Република България, за утвърждаване на Военномедицинска академия като водещо лечебно заведение и принос за поддържане на националната сигурност на Република България.
Има над 120 публикации, от които четири монографии и два наръчника.

 
 
 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Модернизират е-регистрите

Агенция по вписванията е бенефициент по проекти, свързани с надграждане на два от най-важните регистри, администрирани от Агенцията – Търговски регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел и Имотен регистър.

Разпространяваното съобщение в социалните мрежи не отговаря на истината, категорични са общинарите

Столична община след сигнал за отрова: Водата в София не е опасна

Разпространяваното съобщение в социалните мрежи не отговаря на истината, категорични са общинарите

Всички показатели за качество на питейната вода, доставяна на потребителите на територията на Столичната община, са в норма, по данни от лабораторните изследвания на “Софийска вода”.

Кв.

Вижте къде няма да има вода утре в София

Кв. "Димитър Миленков" ще остане временно без водоподаване

На 21 май 2018 г. (понеделник), във връзка с диагностика на уличен водопровод в кв. "Димитър Миленков", се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 16:00 часа на клиентите на "Софийска вода”, живеещи в района на: кв. "Димитър Миленков"