Снимки

За момента стилусът Apple Pencil работи само с iPad Pro, но изглежда, че Apple има други планове за посочващото устройство. Най-новата заявка за патент на компанията показва ново устройство, което може да напише върху всяка повърхност, върху която се допира и дори във въздуха.

Възможността за писане на въздуха е благодарение на сензорни камери, монтирани на лаптопа или монитора, съгласно патентната заявка на Apple, така че драсканиците ще бъдат записани, като стилуса бъде проследен в пространството.

Заявлението за патент озаглавено „Създаване на съдържание, използвайки устройство за електронно въвеждане от не електронни повърхности” (Content Creation Using Electronic Input Device on Non-Electronic Surfaces), предполага, че може да се използва същата технология за проследяване на движението, която да позволява на потребителите да пишат и на нормална хартия.


Друг алтернативен метод за въвеждане, споменат от инженерите на Apple в патента, е да се използва чувствителен на сила писец на върха на стилуса за записване на удари и почуквания. Свободата да се движи писалката в тримерно пространство ще позволи на потребителите да работят върху 3D дизайни, както и 2D чертежи и скици, посочва документацията.

Патента показва, че стилуса ще може да се използва за въвеждане на форми, 3D обекти и дори написани на ръка бележки в лаптоп така че това е устройство с много различни възможности. Обратната връзка може да бъде предадена на стилуса под формата на леки вибрации или LED светлини, според патентната заявка, подадена от Apple.
Както при всеки патент, това е само индикация за идеите на Apple в момента и няма гаранция, че някога ще съществува Apple Pencil, който може да пише във въздуха и ще се продава. Въпреки това, това е интригуващ поглед към начина, по който Apple вижда бъдещото взаимодействие на хората с компютри и таблети.


Това ще даде на Apple възможност да се изправи срещу най-големите си конкуренти, като Microsoft и Surface Pen, Samsung и S Pen за Note 8 и Pixelbook Pen, която Google продава с Pixelbook.

Apple Pencil може да се поддържа от iPad, iPhone, Apple Watch и лаптопите Macbook, в близко бъдеще, тъй като те са описани в патента.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Имота се намира на върха на оптично влакно

Нанофабрика изгради най-малката къща

Имота се намира на върха на оптично влакно

Малките къщи, добиват все по-голяма популярност. За да демонстрират възможностите на нова нанороботизирана система, френски учени изградиха микро къща на раздвоения край на оптично влакно.

Газ поддържа мотоциклета в траектория

Система на Bosch прави мотоциклетите по-безопасни

Газ поддържа мотоциклета в траектория

Производителите на мотоциклети се стремят да ги направят колкото е възможно по-безопасни и обикновено за това се грижи електроника, като контрола на сцеплението, ABS в завой и електронното окачване.

Устройството изгражда обекти без нагряване

Заработи най-големия 3D принтер

Устройството изгражда обекти без нагряване

Австралийската компания Titomic представи най-големият 3D принтер за метал, в света, в напълно автоматизираното си съоръжение в Мелбърн.