Снимки

 

 

Собственици и управители на ресторанти и хотелски комплекси са сред най-често изкушаващите се да пробват кражба на електроенергия, сочат данните от  проверките на електроразпределителното дружество ЕвН – България за отмината 2017 година. За 12 месеца загубите от кражби на ток за дружеството, което оперира върху територията на Югоизточна България възлизат на 1 468 000 лв, което означава че не са били платени 10,9 мегаватчаса електроенергия. „Нямаме проблеми с ромските квартали, там събираемостта надхвърля 95 на сто , много по-често правят опити да плащат в зоните, където обитателите не са социално слаби. С въвеждането на дистанционното отчитане имаме възможност превантивно да действаме при опит за манипулиране на уредите. Получаваме сигнал веднага при отварянето им и изпращаме свои екипи ..“, коментира изпълнителният член на директорския съвет при дружеството Костадин Величков.По думите му загубите от кражбите са спаднали под 8,5 на сто, в този диапазон се движели и технологичните загуби. Продължавали обаче кражбите на проводници и части от трафопостовете, където сумата е в рамките на 1,6 млн лв, най-малка е тя в Старозагорска област – едва 389 000 лв.Пак там са инвестирани 5,8 млн лв за обновяване на разпределителната мрежа, в момента се полагали подземни кабели за нуждите на фирма в района на някогашния соцгигант  Агробиохим, която удвоява производството си и се нуждае от допълнителни близо 3 мегавата мощност.

Полагането се забавило във времето заради проблеми със собствеността на площадката – при приватизацията на химическия комбинат при правителството на Иван Костов алеите, улиците и подземните комуникации преминали в частно дружество, което сега искало наем за ползването им.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Една четвърт скок в продажбите на имоти по морето

С една четвърт или с 26% са се увеличили продажбите на имоти в Слънчев бряг и Несебър за една година. Това каза Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties по време на форума „Шумът на парите“. След няколко години спад, има раздвижване, категорична е тя.

Един на четирима гърци бърза да си изплати висящата ипотека

Хиляди гърци са се втурнали към банките, за да погасяват ипотеките си поради страх да не загубят имотите си, съобщава Нюз.ин. Изданието цитира източник от финансово-кредитна институция, който казал, че организираните от властите онлайн търгове за "лоши" платци е накарало мнозина от тях да избързат с плащанията по ипотеките, за да изпреварят наддаванията, на които могат да им бъдат продадени имотите.

ЕК представи доклада за напредъка на държавите от ЕС към еврозоната

Европейската комисия (ЕК) представи днес доклада за напредъка на държавите от ЕС към въвеждане на еврото. Докладът обхваща България, Чехия, Хърватия, Унгария, Полша, Румъния и Швеция. В документа се посочва, че тези държави са постигнали значителна номинална конвергенция, но засега нито една от тях не отговаря на всички условия за присъединяване към еврозоната. България и Хърватия изпълняват всички изисквания за конвергенция, с изключение на изискванията за валутния курс, тъй като не са част от валутния механизъм (ERM II), се допълва в доклада на ЕК.